Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη (vid)

Gazzetta team
Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη (vid)
Για τον θάνατο του 46χρονου πυροσβέστη θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η αυτοθυσία του πυροσβέστη προκαλεί από το μεσημέρι θλίψη και συγκίνηση. Στο πλημμυρισμένο σχολείο στο Απαλό της Αλεξανδρούπολης, έσπευσε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό μικρών μαθητών και έπεσε στο καθήκον.

Για λίγο δηλώνεται ως αγνοούμενος, αλλά τελικά λίγα μέτρα από το σχολείο που επιχειρούσε, βρίσκεται η σορός του 46χρονου πατέρα τριών παιδιών.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι, όταν μετά από λίγα λεπτά καταρρακτώδους βροχής, η περιοχή του σχολείου μετατράπηκε σε ποτάμι. Τα παιδιά παγιδεύτηκαν και ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε την πυροσβεστική για βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσαν και οχήματα του στρατού. Τα 110 παιδιά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το MEGA, o άτυχος πυροσβέστης βρισκόταν σε όχημα του Σώματος μαζί με δύο συναδέλφους του. Κάποια στιγμή το πυροσβεστικό κόλλησε στα λασπόνερα κι ο 46χρονος άνοιξε την πόρτα για να βγει. Αμέσως παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Ο θάνατος του 46χρονου πατέρα διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Οι προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν ήταν άκαρπες.

ΕΔΕ για τις συνθήκες κα τα αίτια θανάτου του 46χρονου

Διαβάστε την ανακοίνωση της πυροσβεστικής:

«Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ