Αγωνία για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, σταμάτησαν οι έρευνες λόγω κακοκαιρίας (vid)

Gazzetta team
Αγωνία για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, σταμάτησαν οι έρευνες λόγω κακοκαιρίας (vid)
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους σταμάτησαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δεν έχουν αποδώσει καρπούς ακόμα οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων Ιωαννίνων.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από το σημείο, ενώ το Super Puma που θα πραγματοποιούσε νυχτερινές πτήσεις για έρευνα και διάσωση δεν απογειώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών. Το Super Puma θα φτάσει τη Δευτέρα στην περιοχή για να συνδράμει στις έρευνες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τα ξημερώματα.

Σύμφωνα τις πληροφορίες, το αεροσκάφος αναχώρησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από την Πολεμική Αεροπορία. Στην επιχείρηση συμβάλλει ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η χαμηλή νέφωση στις ανατολικές πλαγιές του όρους Μιτσικέλι δυσκόλεψαν ιδιαίτερα την επιχείρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ