Click in shop: Βήμα - βήμα η νέα μέθοδος αγορών (vid)

Gazzetta team
Click in shop: Βήμα - βήμα η νέα μέθοδος αγορών (vid)
Σε ποια καταστήματα θα εφαρμοστεί το click away. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Αλλάζουν τα ψώνια για όλους όσοι ζουν στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι πλέον και η Αττική.

Στις περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα οι αγορές θα γίνονται με τα μέτρα που ήδη υπάρχουν.

Tο click in shop θα ισχύει για καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, κοσμημάτων και βιβλίων.

Πως θα λειτουργεί

  • Οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα με προγραμματισμένο ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα.
  • Πριν από την προσέλευση, οι καταναλωτές θα λαμβάνουν από το κατάστημα SMS στο κινητό με την ώρα και ημερομηνία επίσκεψης στο κατάστημα.
  • Σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να το αποδεικνύουν στις Αρχές μαζί με το SMS για μετακίνηση 2 στο 13033.
  • Το χρονικό όριο παρουσίας στο κατάστημα θα το ορίζει ο ιδιοκτήτης.
  • Ο πελάτης θα μπορεί να αλλάξει το προϊόν, αλλά και πάλι αυστηρά με νέο ραντεβού, ενώ θα μπορεί να πληρώσει με μετρητά.

Και click away στην αγορά

Για τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανεμπορίου, δηλαδή για αγορές ειδών σπιτιού και τεχνολογίας, καλλυντικών και παιχνιδιών, επανέρχεται το click away με τηλεφωνικές ή ηλεκτρονικές παραγγελίες και παραλαβή προϊόντων έξω από τα καταστήματα, όπως αναφέρει το star.

Click in shop και click away θα ισχύουν για την Αττική και τους κόκκινους νομούς, όπου υπάρχει δηλαδή μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα καταστήματα θα λειτουργούν με τα μέτρα που ήδη ξέρουμε. Στην Θεσσαλονίκη για παράδειγμα που παρουσιάζει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα μαγαζιά με μάσκες, αποστάσεις και πελάτες ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Στους μεγάλους χαμένους είναι όσοι δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα. Το click away και το click away θα λειτουργήσουν ήδη από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώστε να μη δημιουργηθούν ουρές και συνωστισμός το Σαββατοκύριακο, λόγω και των εκπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ