Κακοποιός υπέκλεπτε συνομιλίες αστυνομικών: «Πουλούσε» τις πληροφορίες σε εγκληματικές οργανώσεις (vid)

Gazzetta team
Κακοποιός υπέκλεπτε συνομιλίες αστυνομικών: «Πουλούσε» τις πληροφορίες σε εγκληματικές οργανώσεις (vid)
Απατεώνας freelancer, ο συγκεκριμένος άνθρωπος παρείχε τις υπηρεσίες του όχι σε μία εγκληματική οργάνωση αλλά τουλάχιστον σε τρεις ανάλογα με τη ζήτηση.

«Κοριός» παρακολουθούσε όλες τις συνομιλίες που έκαναν μέσω του ασυρμάτου τους οι αστυνομικοί. Αυτό αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη κακοποιού ο οποίος είχε στην κατοχή του ασύρματο χρεωμένο σε αξιωματικό της ΓΑΔΑ.

Η έρευνα ξεκίνησε από μία πληροφορία που είχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου ότι κακοποιός με έδρα τη δυτική Αττική άκουγε μέσω ασυρμάτου τις διαβιβάσεις των αστυνομικών που έκαναν περιπολίες ή που προσέρχονταν σε ένα συμβάν και αναλάμβανε δράση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αμοιβή του κυμαινόταν από 50 έως 100 ευρώ την ημέρα για να ενημερώνει τους συνεργάτες του όταν άκουγε στις συχνότητες σήματα για κλοπές και διαρρήξεις.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του στο Ζεφύρι και του πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατοχή του βρέθηκε ασύρματος που ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ και ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της Άμεσης Δράσης. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς ο αξιωματικός δεν είχε δηλώσει την απώλεια του ασυρμάτου του και τη δήλωσε λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 36χρονου απατεώνα.