Στο «κόκκινο» η Αττική: Τι ισχύει με Γυμνάσια, Λύκεια και λιανεμπόριο

Gazzetta team
Στο «κόκκινο» η Αττική: Τι ισχύει με Γυμνάσια, Λύκεια και λιανεμπόριο
Τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση όσο αφορά τα Λύκεια συνεχίζονται στις κόκκινες περιοχές. Επιστροφή της λειτουργίας του λιανεμπορίου στο click away για ένδυση και υπόδηση.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, τόνισε «το βλέμμα μας από τη Βόρεια Ελλάδα στρέφεται στην Αττική καθώς την τελευταία εβδομάδα υπήρξε σαφής άνοδος των κρουσμάτων».

Ο κυλιόμενος μέσος όρος του τελευταίου 7ημέρου για την Αττική από 4,8 έφτασε το 7,1 ανά 100.000 κατοίκους σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Ανέφερε ότι ενοχλεί η μεγάλη οριζόντια διασπορά η οποία δεν υπάρχει μόνο σε μια περιοχή Σε ό, τι αφορά τις απλές κλίνες Covid στην Αττική είπε ότι καλύπτονται σε ποσοστό 43% ενώ οι ΜΕΘ σε ποσοστο 61%. Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν τα γυμνάσια παντού, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα ανοίξουν τα λύκεια.

«Αποδεχθήκαμε τις προτάσεις της επιτροπής για ραντεβού σε μαγαζιά με ρούχα και υπόδυση και click away για τα καταστήματα στην Αττική» είπε η κ. Παπαευαγγέλου λέγοντας ότι οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες και πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή.

Όσο αφορά στα σχολεία, από Δευτέρα θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, άρα και την Αττική, όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια. Οι κανόνες που θα ισχύσουν είναι οι ίδιοι, δηλαδή μάσκες σε όλους τους χώρους, αποστάσεις στα διαλείμματα, αντισηπτικά και χωρίς εξωσχολικούς μέσα στο σχολικό χώρο.

Για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κατά 50% στην Αττική σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα έκανε λόγο από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ