Υπόθεση Βαλυράκη: Βίντεο - ντοκουμέντο επιβεβαιώνει ότι υπήρχε και δεύτερο σκάφος

Gazzetta team
Υπόθεση Βαλυράκη: Βίντεο - ντοκουμέντο επιβεβαιώνει ότι υπήρχε και δεύτερο σκάφος
Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται βίντεο που επιβεβαιώνει ότι υπήρχε και δεύτερο σκάφος, δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Τους ισχυρισμούς του αυτόπτη μάρτυρα, ότι δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη υπήρχε και δεύτερο σκάφος επιβεβαιώνει βίντεο – ντοκουμέντο.

Κάτοικος της περιοχής τράβηξε βίντεο από μεγάλη απόσταση, γιατί οι κινήσεις του αλιευτικού της τράβηξαν το ενδιαφέρον. Στο βίντεο, ένα σκάφος φαίνεται να πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό. Το σκάφος εντοπίζεται στο σημείο που υπέδειξε και ο αυτόπτης μάρτυρας, χωρίς όμως να γίνεται σαφές αν στο βίντεο διακρίνεται και το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Τι είπε η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο στου λιμενικούς

Τρεις γυναίκες έκαναν βόλτα εκείνη την ώρα στο βουνό που είναι πάνω από το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας. Την ώρα που περπατούσαν είδαν κάτι περίεργο να συμβαίνει στη θάλασσα κι έτσι μια από αυτές άρχισε να βιντεοσκοπεί με το κινητό της.

Η γυναίκα είπε στους λιμενικούς για το αλιευτικό σκάφος: «Από μακριά φαινόταν σαν φάλαινα, να δημιουργεί μεγάλο κυματισμό και να αφρίζει το νερό»

Το βίντεο-ντοκουμέντο που παρέδωσε στις Αρχές βρίσκεται ήδη στο φάκελο με όλο το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η μαρτυρία του αρτοποιού, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, κοντά στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη, υπήρχε κι ένα άλλο μεγαλύτερο σκάφος, με τον καπετάνιο του οποίου φέρεται να διαπληκτίστηκε ο Βαλυράκης.

Την ίδια ώρα, στο λιμεναρχείο της πόλης της Εύβοιας έχουν προσέλθει ιδιοκτήτες αλιευτικών, που τα σκάφη τους ταιριάζουν με τις περιγραφές του αυτόπτη μάρτυρα. Όλοι τους κατέθεσαν ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στο συμβάν, ενώ κάποιοι υποστήριξαν ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα την περασμένη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ