Σε αναμονή για το άνοιγμα περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις: Γυμναστήρια, εστίαση, χιονοδρομικά (vid)

Gazzetta team
Σε αναμονή για το άνοιγμα περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις: Γυμναστήρια, εστίαση, χιονοδρομικά (vid)
Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τις επιδημιολογικές εξελίξεις και ανησυχούν πως η αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες θα τους βάλει νέα εμπόδια.

Περισσότερες από εκατό χιλιάδες επιχειρήσεις είναι σε αναμονή για να ανοίξουν.

Την 1η φεβρουαρίου αναμένεται να μπει το κλειδί στην πόρτα των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Αυτό περιμένουν 4.000 πράκτορες και 20.000 εργαζόμενοι.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων βρίσκεται σε εγρήγορση για την λήψη μέτρων εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Κλάδοι που περίμεναν -μην έχοντας και άλλη επιλογή- είναι στην αναμονή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των σχολών οδηγών, όπου σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, 50.000 υποψήφιοι οδηγοί είναι στην αναμονή.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα κέντρα τατουάζ, που υποστηρίζουν πως αφού τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας γιατί να μην ανοίξουν.

Στην αναμονή είναι και ο χειμερινός τουρισμός αφού τα χιονοδρομικά κέντρα παραμένουν κλειστά. «Μπορούμε να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού», λένε οι επαγγελματίες του κλάδου που βλέπουν την σεζόν να χάνεται.

Οι δικηγόροι ζητούν να ανοίξουν τα δικαστήρια, το ίδιο και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και καταστημάτων εστίασης. Το σενάριο όμως απομακρύνεται ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Ο αριθμός των κρουσμάτων και κυρίως των διασωληνωμένων «οδηγούν την κούρσα» της άρσης ή όχι των μέτρων. Όλα είναι στο μικροσκόπιο των ειδικών.