Νέα μέτρα στο τραπέζι: Τι εξετάζεται για λιανεμπόριο, τα κρούσματα φέρνουν ανατροπές (vid)

Gazzetta team
Νέα μέτρα στο τραπέζι: Τι εξετάζεται για λιανεμπόριο, τα κρούσματα φέρνουν ανατροπές (vid)
Τι εξετάζεται από τις Αρχές και τι αναμένεται να γίνει από την προσεχή Δευτέρα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της πανδημίας του κορoνοϊού και τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρήθηκαν.

Είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ιδανικά η κυβέρνηση θα ήθελε ανοιχτά τα γυμνάσια και τα λύκεια που αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά στη 1 Φεβρουαρίου. Επίσης θέλει ανοιχτό και λιανεμπόριο γιατί η οικονομία είναι πολύ σημαντικός κρίκος.

Όμως αυτά τα δυο μαζί μπορεί στο ίδιο τραπέζι να μην χωράνε και αύριο τα δεδομένα που θα παρουσιαστούν στους ειδικούς και στους λοιμωξιολόγους θα είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ερχόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων που προβληματίζουν ειδικούς και κυβέρνηση, αλλά και ο ημερήσιος αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική ξεπέρασε το 60% και έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ένα σύστημα ακορντεόν, ανοίγοντας και κλείνοντας κάποιες οικονομικές δραστηριότητες.

Μπορεί να είναι στο λιανικό εμπόριο με click away, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο να ανατραπεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ