Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας: Προβλήματα στο Αγρίνιο, έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (pics & vid)

Gazzetta team
Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας: Προβλήματα στο Αγρίνιο, έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (pics & vid)
Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκληθεί σε χωριά του Αγρινίου από τη σφοδρότατη κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Η κακοκαιρία πλήττει από τις πρωινές ώρες την Αιτωλοακαρνανία με την έντονη βροχόπτωση να προκαλεί προβλήματα σε πολλά σημεία του Νομού και ιδιαίτερα στον δήμο Αγρινίου.

Οι Αρχές είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση του κύματος της κακοκαιρίας που συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές στο agrinionews.gr, ο μεγάλος όγκος νερού προκάλεσε επικίνδυνο ανέβασμα της στάθμης των υδατορεμάτων σε σημείο κάποια να βρίσκονται στο όριο υπερχείλισης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο δήμο Αγρινίου ,στη δημοτική ενότητα Καινουργίου και στο χείμαρρο Ερμίτσας όπου έχει διακοπεί προσωρινά και προληπτικά η κυκλοφορία.

Σε Δοκίμι, Λεύκα, Καμαρούλα, Δύο Ρέματα αλλά και στη Μακρυνεία εντοπίζονται προβλήματα, καταπτώσεις και πλημμύρες.

Αναμένεται εξάλλου να κατατεθεί αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε έκτακτη ανάγκη.

Στο δημο Ναυπακτίας προκλήθηκαν καταπτώσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο όπου μισθωμένα μηχανήματα της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Μεγαλύτερη δυσχέρεια ωστόσο εντοπίζεται στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Ναύπακτο με την ενότητα Πλατάνου, στο ύψος της Ποκίστας, όπου αποκολλήθηκε τμήμα μήκους 20 μέτρων.

Στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας επίσης σημειώθηκε υπερχείλιση στην περιοχή Βάτος.

«Βουτιά» της θερμοκρασίας με χιόνια και βροχές

Ραγδαία πτώση του υδραργύρου αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα θα πέσει πολύ χιόνι και οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν τις πρωινές ώρες τους -12 και -13 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς σε περιοχές όπως η Ξάνθη, ο Έβρος, η Ορεστιάδα, η Αλεξανδρούπολη αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις έως 30-40 πόντους ακόμα και στα πεδινά.

Χιόνι αναμένεται να ρίξει και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι νοτιάδες 9 μποφόρ στο Αιγαίο θα γυρισουν σε βορειάδες

Στην υπόλοιπη χώρα και στην Αττική, αναμένουμε δυνατές βροχές τις επόμενες ώρες.

Πολύ κρύο θα έχουμε την Τετάρτη και την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

.