Γυμνάσια-Λύκεια: Πότε οι καθηγητές μπορούν να μην βάλουν βαθμό, τι γίνεται με τις απουσίες

Gazzetta team
Γυμνάσια-Λύκεια: Πότε οι καθηγητές μπορούν να μην βάλουν βαθμό, τι γίνεται με τις απουσίες
Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, εκδόθηκε εγκύκλιος σχετικά με την βαθμολογία των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τις απουσίες του πρώτου Τετραμήνου

Διευκρινήσεις σχετικά με το τι γίνεται με την βαθμολογία των μαθητών, αλλά και τις απουσίες, έδωσε με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

Από το υπουργείο διευκρινίστηκε ότι στην περίπτωση που ένα μάθημα δεν διδάχθηκε το διάστημα αυτό μέσω τηλεκπαίδευσης πάνω από 10 ώρες, ο καθηγητής μπορεί να μην προχωρήσει σε βαθμολογία του συγκεκριμένου μαθήματος.

Αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να υπάρχουν λόγω κορονοϊού, δόθηκαν οδηγίες για το τι θα πρέπει να ισχύσει και αυτά είναι:

  • - Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • - Διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών
  • - Σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
  • - Χρήση αντισηπτικών
  • - Σχολαστικοί καθαρισμοί
  • - Τακτικοί αερισμοί των χώρων
  • - Ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
  • - Σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
  • - Επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα.

Ανεξάρτητα από αυτά που θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν.

Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει

«Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

Για μάθημα, ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ