Χρυσοχοΐδης: «Θα μπορούν να κάνουν συλλήψεις οι φρουροί στα ΑΕΙ»

Gazzetta team
Χρυσοχοΐδης: «Θα μπορούν να κάνουν συλλήψεις οι φρουροί στα ΑΕΙ»
«Θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας πως είναι θετικός στο άνοιγμα της αγοράς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατέστησε σαφές ότι θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία σε όλους τους εμπορικούς δρόμους με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ζητώντας από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα.

Παράλληλα ζήτησε από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες αυστηρά, ενώ είπε ότι λοιμωξιολόγοι αντιλήφθηκαν αυτά τα ζητήματα που προκύπτουν απ την κλειστή αγορά και γι' αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα.

Συλλήψεις από τους φρουρούς στα ΑΕΙ

Εν τω μεταξύ σε ερώτηση σχετική, είπε και για το νέο καθεστώς που θα ισχύει στα πανεπιστήμια, τονίζοντας πως το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια, θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα. Είπε πως οι αστυνομικοί που θα τα περιφρουρούν έχουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο. Υπενθύμισε δε, ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επίσης είπε ότι την Πέμπτη θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις, που θα έχει στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Με αφορμή δε την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, μίλησε για φρικαλέο ζήτημα, λέγοντας πως θα πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο, να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες και να υπάρξει αυτοσυνειδησία.

Πηγή: reader.gr