Στην «κατάψυξη» η χώρα λόγω της κακοκαιρίας «Λέανδρος»: Δριμύ ψύχος, παγετός και χιόνια την Κυριακή (vids)

Gazzetta team
Στην «κατάψυξη» η χώρα λόγω της κακοκαιρίας «Λέανδρος»: Δριμύ ψύχος, παγετός και χιόνια την Κυριακή (vids)
Ακόμα και τους -14 θα φτάσει ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές λόγω του σφοδρού κύματος ψύχους που έχει φέρει η κακοκαιρία «Λέανδρος» και θα σαρώσει τη χώρα.

«Άσπρη μέρα» είδαν και περιοχές της Αττικής από την επέλαση της κακοκαιρίας «Λέανδρος», Πεντέλη, Διόνυσος, Μαλακάσα, Βίλια και Πάρνηθα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ αποκλεισμένοι έμειναν από την Τροχαία δρόμοι σε Διόνυσο, Κρυονέρι, Φυλή, Χασιά και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Από νωρίς το πρωί, αλατιέρες εκχιονιστικά μηχανήματα, αστυνομία, πυροσβεστική και συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονταν κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας για να επέμβουν σε περίπτωση που δυνάμωνε η χιονόπτωση και υπήρχε κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Η κακοκαιρία Λέανδρος έθεσε σε συναγερμό τις αρχές για να μην υπάρξει κίνδυνος στις μετακινήσεις οχημάτων και πεζών.

Τα βουνά της Αττικής και αρκετά σημεία στις εθνικές οδούς ντύθηκαν στα λευκά με το χιόνι να πυκνώνει μέσα σε λίγη ώρα

Η τροχαία διέκοψε από το μεσημέρι την κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του τελεφερίκ, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega.

Αναστροφή έκαναν τα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους προς τον Υμηττό όπου υπήρχαν μπλόκα της αστυνομίας από νωρίς το πρωί.

Δριμύ ψύχος την Κυριακή – Μέχρι και 14 βαθμούς υπό το μηδέν

Δριμύ ψύχος θα επικρατήσει στη χώρα μας το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες συνοδεύουν την κακοκαιρία «Λέανδρος» και σε συνδυασμό με τις περιορισμένες νεφώσεις που αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα ρίξουν την ελάχιστη θερμοκρασία κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας.

Μάλιστα στα βόρεια ο υδράργυρος θα πέσει κατά τόπους κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ