Με μπουφάν και γάντια οι μαθητές στις τάξεις: Ανοιχτά παράθυρα για τουλάχιστον 5 λεπτά

Gazzetta team
Με μπουφάν και γάντια οι μαθητές στις τάξεις: Ανοιχτά παράθυρα για τουλάχιστον 5 λεπτά
Η σύσταση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον αερισμό των σχολικών τάξεων, αναγκάζει τους μαθητές να είναι με μπουφάν, γάντια και σκούφους στο μάθημα.

Την Δευτέρα ανοίγουν τις πόρτες τους και πάλι τα σχολεία, προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές, μετά από σχεδόν δύο μήνες που έμειναν κλειστά.

Η αρχή θα γίνει με τα παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, τα οποία θα λειτουργήσουν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας, προκειμένου να μην υπάρξουν πολλά κρούσματα.

Μία από τις συστάσεις που έγινε από το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, αφορά τον αερισμό των τάξεων.

Με μπουφάν και γάντια

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο που υπογράφειο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Επίσης, τα παράθυρα θα πρέπει να μένουν ανοιχτά κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων και του φαγητού, αλλά και μετά την αποχώρηση των μαθητών, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι οτι κατά την διάρκεια της διδασκαλίας θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως για 5 λεπτά στο 20λεπτο ή μία φορά στην διδακτική ώρα που είναι 45 λεπτά. Δηλαδή για 10 λεπτά.

Και αν για την Αθήνα, το πρόβλημα μπορεί να ακούγεται υποφερτό, το ίδιο δεν ισχύει για πόλεις και χωριά της περιφέρειας όπου υπάρχει παγωνιά για πολλές μέρες το χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια.

Μάλλον οι μαθητές θα αναγκάζονται να κάνουν μάθημα με γάντια, σκούφους και μπουφάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ