Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Να ανοίξουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και στις «κόκκινες» περιοχές

Gazzetta team
Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Να ανοίξουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και στις «κόκκινες» περιοχές
Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, για το άνοιγμα των σχολείων και στις «κόκκινες περιοχές».

Το «πράσινο φως» για να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ακόμη και στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, έδωσε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα.

Οι λοιμωξιολόγοι στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε άχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα και σε περιοχές όπου τα κρούσματα έχουν οδηγήσει στη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων, αναφέρει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς σκληρών περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής, Ασπρόπυργος και Ελευσίνα, καθώς και οι δήμοι:

  • Εορδαίας,
  • Κοζάνης και Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,
  • Παλαιόκαστρο του Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου,
  • Νέδα Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης,
  • Αλιάρτου-Θεσπιέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Επίσης, η Κοινότητα Σπερχειάδας και ο Δήμος Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και η Κάλυμνος.