Το τελικό σχέδιο της αστυνομίας για τους ελέγχους τα Χριστούγεννα: Σε ποιες περιοχές θα εστιάσει (vid)

Gazzetta team
Το τελικό σχέδιο της αστυνομίας για τους ελέγχους τα Χριστούγεννα: Σε ποιες περιοχές θα εστιάσει (vid)
Το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν έχει ανησυχήσει κυβέρνηση και επιστήμονες καθώς ο συνωστισμός στα σπίτια μπορεί να αναζωπυρώσει τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας τις ημέρες των γιορτών στην χώρα μας θα είναι σαρωτικοί, όπως επεσήμανε στην ενημέρωση της Τρίτης (22/12) ο Νίκος Χαρδαλιάς.

To τελικό σχέδιο της αστυνομίας

Σύμφωνα με το Star, την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι από την αστυνομία σε όλους τους κεντρικούς άξονες των Αθηνών αλλά και τους μικρότερους δρόμους.

Μάλιστα θα δοθεί έμφαση στις γειτονιές των Βορείων Προαστίων όπου σύμφωνα με τα στοίχεια του ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων, αναφέρει το ρεπορτάζ του Star.

Όσοι τηρήσουν πιστά τους κανόνες και πάνε για μεσημεριανό ρεβεγιόν με μια ακόμη οικογένεια θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό «6».

Όσοι θέλουν να κάνουν μια βόλτα με τα πόδια μέχρι το Σύνταγμα, σε λογικά πλαίσια και χωρίς συνωστισμό, θα επιτρέπεται αλλά μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια

Οι έλεγχοι στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα είναι εξονυχιστικοί ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν και στο ρεύμα της επιστροφής, αναφέρει το Star.

Έτσι όσοι αποδειχθεί ότι βρήκαν κάποιο τέχνασμα για Χριστούγεννα στο χωριό, θα επιβαρυνθούν με βαρύ πρόστιμο.

Έλεγχοι ακόμα και με drones

Μάλιστα αναμένεται να γίνονται έλεγχοι ακόμα και με drones την ημέρα του ρεβεγιόν.

Όπου υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων θα σπεύδουν τα περιπολικά προκειμένου να μην διασπείρει κανείς τον ιό για χάρη του ρεβεγιόν.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως η αστυνομία σκοπεύει να κάνει πολύ αυστηρούς ελέγχους και στα σπίτια. «Θα υπάρχει εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να δώσει εντολές να κάνουν έλεγχο για πάρτι», τόνισε.