«Σταματήστε να ανεβαίνετε στο βουνό για σκι»: Έκκληση από τα χιονοδρομικά Παρνασσού και Καλαβρύτων (vid)

Gazzetta team
«Σταματήστε να ανεβαίνετε στο βουνό για σκι»: Έκκληση από τα χιονοδρομικά Παρνασσού και Καλαβρύτων (vid)
Μεγάλη ανησυχία στα κλειστά -έως τις 7 Ιανουαρίου- χιονοδρομικά κέντρα, καθώς αρκετοί φαίνεται πως με κάποιους τρόπους καταφέρνουν να ανεβαίνουν τις πίστες και τις κατεβαίνουν με τα χιονοπέδιλά τους, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού και των Καλαβρύτων, τα οποία, φυσικά, όπως και όλα τα χιονοδρομικά στην Ελλάδα, θα παραμείνουν κλειστά φέτος, τουλάχιστον έως και τις 7 Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει -θεωρητικά- η άρση του lockdown.

Ο λόγος είναι πως αρκετός κόσμος στέλνει 6 και... παίρνει τα βουνά για σκι στις κλειστές πίστες!

Είναι απορίας άξιο, βέβαια, πώς καταφέρνουν να ανεβαίνουν τις πίστες, για να τις κατέβουν με τα χιονοπέδιλά τους. Αρκετοί, πάντως, έχουν βρει τον τρόπο.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι τα χιονοδρομικά είναι κλειστά σημαίνει πως αν συμβεί το παραμικρό στο βουνό, δεν θα υπάρχει καμία βοήθεια!

Το tempo24.gr, μάλιστα, σημειώνει για το χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα πως ο κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς λόγω της μη λειτουργίας του, οι πίστες δεν έχουν καθαριστεί και το χιόνι δεν έχει στρωθεί. Οι άνθρωποι του χιονοδρομικού απευθύνουν έκκληση να μην ανεβαίνει ο κόσμος για σκι στις πίστες, καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι, συν ότι θα είναι απροστάτευτοι.

Το ίδιος ακριβώς, δε, ισχύει και για το χιονοδρομικό του Παρνασσού, το οποίο, μάλιστα, έβγαλε και σχετική ανακοίνωση προειδοποίησης:

Αγαπητοί φίλοι του Βουνού,

Όπως γνωρίζετε, λόγω των μέτρων προστασίας της Πολιτείας από την πανδημία, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού δεν θα λειτουργήσει, τουλάχιστον μέχρι τις 7/1/2021.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για μερικά θέματα που αφορούν στη δική σας προστασία και ασφάλεια:

Το οδικό δίκτυο μετά από κάθε χιονόπτωση είναι συχνά κλειστό. Ένας στοιχειώδης εκχιονισμός που γίνεται αφορά μόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων προσωπικού του Χιονοδρομικού που διεξάγεται με οχήματα ειδικών προδιαγραφών και με ελαστικά χιονιού.

Όσοι θέλουν να ανεβούν στο βουνό για ορειβατικό σκι ή ορειβασία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι, αφού το ΧΚΠ είναι κλειστό για το κοινό. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την ανάβαση στο βουνό.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση snowmobiles και οποιωνδήποτε άλλων οχημάτων εντός των χώρων ευθύνης του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Γι’ αυτό και σας παρακαλούμε θερμά να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τέτοιες δραστηριότητες τουλάχιστον μέχρι να επαναλειτουργήσει το ΧΚΠ.

Σε περίπτωση επίσκεψης σας στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού κατά τη χρονική περίοδο που παραμένει κλειστό σας γνωρίζουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος και για το λόγο αυτό σας αποτρέπουμε από κάθε δραστηριότητα σας στο χώρο.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού μοιραζόμαστε μαζί σας τις θετικές μας σκέψεις και την αισιοδοξία μας για την επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων από την Πολιτεία και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να σας υποδεχτούμε και πάλι στις εγκαταστάσεις μας.

Μέχρι τότε ευχόμαστε σε όλες και όλους σας

Καλά Χριστούγεννα και Χαρούμενες Γιορτές με υγεία και ασφάλεια!