Έκτακτα μέτρα για όσους έρχονται από Βρετανία: Επτά ημέρες καραντίνα αντί για τρεις!

Gazzetta team
Έκτακτα μέτρα για όσους έρχονται από Βρετανία: Επτά ημέρες καραντίνα αντί για τρεις!
Μετά τη μετάλλαξη κορονοϊού στη Βρετανία, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα, συμπληρωματικά στα ήδη υφιστάμενα, για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, και προβλέπεται, πλέον, καραντίνα επτά ημερών και όχι τριών!

Στο... σπίτι τους θα τη βγάλουν όσοι Έλληνες ζουν στη Βρετανία και επιθυμούν να κάνουν γιορτές στην πατρίδα, αλλά δεν έχουν ταξιδέψει ακόμη. Τουλάχιστον όσοι έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν αύριο και μέχρι τις 25 του μήνα, τα Χριστούγεννα, δεδομένα, θα είναι σε καραντίνα. Ούτε SMS 6, δηλαδή, ούτε τίποτα...

Σύμφωνα με νέα έκτακτα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (20/12) η Πολιτική Προστασία, συμπληρωματικά στα ήδη υφιστάμενα, για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται, πλέον, καραντίνα επτά ημερών και όχι τριών!

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, «ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών, που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις».

Θυμίζουμε, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός μετά τη μετάλλαξη κορονοϊού, που εντοπίστηκε. Η ταχεία διασπορά του VUI-202012/01, όπως ονομάζεται το νέο στέλεχος του κορονοϊού, που μεταδίδεται μέχρι και κατά 70% ευκολότερα και η εκτόξευση των κρουσμάτων, υποχρέωσε τη βρετανική κυβέρνηση να επιβάλει νέα αυστηρά τοπικά lockdown στην περιφέρεια του Λονδίνου και τη νοτιοανατολική Αγγλία.