Μεταμεσονύχτιες λειτουργείες σε ενορία: Πάνε στην εκκλησία στις 4 τα ξημερώματα για να κοινωνήσουν

Gazzetta team
Μεταμεσονύχτιες λειτουργείες σε ενορία: Πάνε στην εκκλησία στις 4 τα ξημερώματα για να κοινωνήσουν
Ενορία στην Πάτρα φαίνεται πως από την αρχή του lockdown κανονίζει με τους πιστούς μεταμεσονύχτιες λειτουργείες, με 50 άτομα σχεδόν κάθε φορά να πηγαίνουν στην εκκλησία και να κοινωνούν κανονικότατα, χωρίς να τηρούν, παράλληλα, το παραμικρό μέτρο...

Απίστευτο και όμως -λυπηρό και- αληθινό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ενορία στην Πάτρα θυμίζει κάτι από... κρυφό σχολειό, καθώς τελεί θείες λειτουργίες τα ξημερώματα. Οι πιστοί, μέσα στη νύχτα, βγαίνουν από το σπίτι τους λαμβάνοντας, φυσικά, όλες τις προφυλάξεις μην τους δει κανένα μάτι, και πάνε σαν τους κλέφτες στην εκκλησία, όπου τους περιμένει ο παπάς. Εκεί, όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρακολουθούν τη λειτουργία και κοινωνούν κανονικότατα.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως οι πιστοί της ενορίας, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πάτρας, σε τακτά χρονικά διαστήματα από την αρχή της επιβολής των μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης πανδημίας, βρίσκονται μεταμεσονύκτιες ώρες. Η ώρα συνάντησης είναι συνήθως λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα.

Το φοβερό είναι πως ορισμένες νύχτες οι πιστοί φτάνουν ακόμα και τους 50, και οι οποίοι, σύμφωνα με την «Πελοπόννησο», μπαίνουν στην εκκλησία χωρίς να τηρούν κανένα απολύτως μέτρο ασφαλείας -αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά- αφού ο παπάς τους λέει ότι «μέσα στον ναό δεν κινδυνεύουν από τίποτα».

Στις τελευταίες παράνομες λειτουργίες εμφανίζονται και άτομα από απομακρυσμένες περιοχές της Πάτρας, αφού προφανώς η «κρυφή λειτουργία» μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα στους κατοίκους της αχαϊκής πρωτεύουσας