Κατασκοπεία στην Ρόδο: Συνελήφθησαν o υπάλληλος του τουρκικού προξενείου και o μάγειρας του πλοίου

Gazzetta team
Κατασκοπεία στην Ρόδο: Συνελήφθησαν o υπάλληλος του τουρκικού προξενείου και o μάγειρας του πλοίου
Ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 54χρονος μάγειρας του πλοίου «ΕΓ/ΟΓ ΣΤΑΥΡΟΣ» συνελήφθησαν σήμερα το πρωί για κατασκοπεία.

Ο υπάλληλος στο τουρκικό προξενείο, μαζί με ένα μάγειρα πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος- Καστελόριζο, είχαν κατηγορηθεί με στοιχεία για την υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας, αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Ο 35χρονος ήταν διερμηνέας και γραμματέας του προξενείου. Γεννημένος σε χωριό της Κομοτηνής, γνωρίζει άριστα την ελληνική γλώσσα και τοποθετήθηκε στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου πριν από κάποιο χρονικό διάστημα. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέβαζε πολύ τακτικά φωτογραφίες με την οικογένειά του.

Οι Αρχές έκαναν έρευνες στα σπίτια και των δύο κατηγορούμενων. Εκεί βρέθηκαν υπολογιστές, κινητά και τέσσερα κλειδωμένα usb που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όπως έγινε γνωστό πάνω από 2.500 φωτογραφίες ελληνικών στόχων (πλοία, υποβρύχια, στρατιωτικές θέσεις κλπ) έχουν εντοπιστεί. Στο σπίτι του 35χρονου εκτός από τέσσερις υπολογιστές βρέθηκαν και οκτώ τηλέφωνα, κάποια από τα οποία δεν είναι λειτουργικά.

Συνελήφθη στην Κομοτηνή και ο δεύτερος κατηγορούμενος

Από άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής συνελήφθη και ο 56χρονος μάγειρας του πλοίου σε εκτέλεση του εντάλματος που έχει εκδοθεί σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου.

Ο 56χρονος μετά την απόλυσή του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν είχε μεταβεί στην Κομοτηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ