Κατασκοπεία στην Ρόδο: Το ενδεχόμενο ο 35χρονος να είχε δημιουργήσει δίκτυο κατασκόπων πληροφοριοδοτών ερευνούν οι Aρχές (vid)

Gazzetta team
Κατασκοπεία στην Ρόδο: Το ενδεχόμενο ο 35χρονος να είχε δημιουργήσει δίκτυο κατασκόπων πληροφοριοδοτών ερευνούν οι Aρχές (vid)
Κατασκοπευτικό «θρίλερ» στην Ρόδο, με τις Αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο ο 35χρονος που συνελήφθη να είχε στρατολογήσει κι άλλους.

Το ενδεχόμενο να είχε δημιουργήσει δίκτυο κατασκόπων πληροφοριοδοτών ερευνούν οι Aρχές ασφαλείας μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλος στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο συνεργαζόταν με έναν 56χρονο ναυτικό και από κοινού έστελναν στην Τουρκία πληροφορίες στρατιωτικού περιεχομένου από το Καστελόριζο, όπως μετέδωσε το Open.

H έρευνα της ΕΥΠ για την κατασκοπεία στη Ρόδο άρχισε εδώ και καιρό όταν έφτασαν πληροφορίες για τον 35χρονο μουσουλμάνο από τη Ροδόπη, υπάλληλο στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου ότι εκφράζει απόψεις για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και για ύπαρξη μειονότητας μουσουλμάνων στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Open, αμέσως, ο 35χρονος που κατηγορείται για κατασκοπεία, μπήκε στο μικροσκόπιο των Αρχών και διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε έρθει σε επαφή με έναν ακόμη Έλληνα μουσουλμάνο, 56 ετών, ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας σε πλοίο και έκανε τα δρομολόγια Ρόδος - Καστελόριζο.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 56χρονος, ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου τον στρατολόγησε και του ζήτησε να μεταφέρει πληροφορίες για τα εξής:

  • Πότε αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο
  • Τα νούμερα που αναγράφονται πάνω στα Πολεμικά Πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή

Του ζήτησε ακόμη να γράψει φωτογραφίες και να περιγράψει με κάθε λεπτομέρειες τι έχουν πάνω αυτά τα πολεμικά πλοία.

Επίσης, ζητούσε από τον 56χρονο, να κρυφακούει τις συνομιλίες που έκαναν στρατιωτικοί, κάθε φορά που επέβαιναν στο πλοίο που δούλευε ως μάγειρας, και να τις απαθανατίζει με το κινητό του.