Εξηγήσεις Άδωνι για τον χαρακτήρα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης: «Η... έξω καρδιά μπορεί να έπαιξε ρόλο» (pic)

Gazzetta team
Εξηγήσεις Άδωνι για τον χαρακτήρα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης: «Η... έξω καρδιά μπορεί να έπαιξε ρόλο» (pic)
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με την δήλωσή του για την Θεσσαλονίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε την δική του ερμηνεία για το τί είπε.

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί σάλος μετά την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη.

Φιλοξενούμενος στην online εκπομπή Face2Face με τον Μάνο Επιτροπάκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε γιατί τηρήθηκαν τα μέτρα στην Αθήνα και όχι στην Θεσσαλονίκη και απάντησε: «Είναι και θέμα χαρακτήρα του κόσμου. Όταν πήγα στην ΔΕΘ με τον κ. Μητσοτάκη θυμάμαι τον εαυτό μου που προσκλήθηκα σε ένα εστιατόριο το βράδυ, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και ήταν κάποιοι βουλευτές, με είχαν καλέσει σ’ ένα τραπέζι σ’ ένα εστιατόριο.

Όταν έμπαινα μέσα στο εστιατόριο ήρθε ο ιδιόκτητής να με καλέσει με χαρά, που πήγε εκεί ο Υπουργός στο εστιατόριο, εγώ είδα ξαφνικά σκηνές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σα να μην υπάρχει Covid, σα να μην υπάρχει τίποτα.

Σοκαρισμένος του λέω “άνθρωπέ μου πρέπει να σου κλείσουν το μαγαζί, γιατί είστε έτσι;” Περίπου γελώντας αυτός μου λέει, “μα έτσι όλοι είμαστε εδώ”. Και σηκώθηκα κι έφυγα και μάλιστα ειδοποίησα την υπηρεσία λέγοντας, “ρε παιδιά κάνετε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη”; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμασταν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, ζούσανε σα να μην υπάρχει Covid. Δεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός, φαντάζομαι, το πιο πιθανό».

Η απάντηση

Το Σάββατο το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε το παρακάτω μήνυμα στο Twitter, θέλοντας να δώσει την δική του ερμηνεία για το τί εννοούσε.

«Στην ερώτηση του @manoscello «γιατί τα μέτρα εφαρμόστηκαν στην Αθήνα και όχι στην Θεσσαλονίκη», είπα: «καμμία φορά είναι και ο χαρακτήρας κάποιου..κλπ» αυτό το μετέφρασαν: «Άδωνις ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικέων φταίει για τον ιό»... και ακόμη και κάποιοι σοβαροί τσίμπησαν. Η Θεσσαλονίκη είναι η αγαπημένη μου πόλη και ο χαρακτήρας των κατοίκων της, ζεστός, φιλόξενος, φιλικός και υπέροχος. Όσον αφορά στον ιό όμως η έξω καρδιά συμπεριφορά και η οικογενειακή ατμόσφαιρα μπορεί να έχει παίξει ρόλο διότι ο ιός θρέφεται από αυτά δυστυχώς».