Μόνο κούρεμα, όχι νύχια: Διευκρινήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα κομμωτήρια (vid)

Gazzetta team
Μόνο κούρεμα, όχι νύχια: Διευκρινήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα κομμωτήρια (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα κομμωτήρια θα λειτουργούν μόνο για κόμμωση και όχι για νύχια και πως τα καταστήματα περιποίησης νυχιών δεν θα ανοίξουν.

Γιορτές με φτιαγμένο μαλλί, αλλά όχι και νύχια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα κομμωτήρια θα λειτουργούν μόνο για κόμμωση και όχι για νύχια και πως τα καταστήματα περιποίησης νυχιών δεν θα ανοίξουν.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε διευκρινίσεις και για το click away, επισημαίνοντας. «Δεν θέλω να υποκριθώ ότι με το click away θα ισορροπήσει τον τζίρο του ένας επιχειρηματίας που είχε προσδοκία από τις γιορτές. Γνωρίζω ότι η παράδοση εξ’ αποστάσεως δεν θα λύσει τον εορταστικό τζίρο», είπε ο υπουργός.

«Όταν οι γιατροί μας εξήγησαν ότι ο κίνδυνος ήταν σε λίγες εβδομάδες να θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς, έπρεπε να προστατέψουμε τη ζωή», σημείωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

«Σε χώρες που άνοιξε το λιανεμπόριο, σήμερα ξανακλείνει άρον άρον γιατί υπήρξε αυτό για το οποίο εδώ μας έχουν προειδοποιήσει οι επιστήμονες», σημείωσε, ζητώντας την κατανόηση του εμπορικού κόσμου.

Απαντώντας σε ερωτήματα των πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

  • «Πρακτικά παραμένει κλειστό ένα μαγαζί που θα ανοίξει αυτό το διάστημα».
  • «Δεν υπάρχει περιορισμός στους υπαλλήλους που θα έχει ένα κατάστημα».
  • «Όποιος δουλέψει βγαίνει από την αναστολή».
  • «Δεν θα επιτρέπονται τα μετρητά, ο λόγος είναι απλός, θέλουμε να απαγορέψουμε την προσωπική επαφή».
  • «Δεν μπορεί κάποιος να περάσει από το μαγαζί και να διαλέξει ένα ρούχο. Δεν είναι αυτή η διαδικασία που έχουμε θεσμοθετήσει».
  • «Δεν ανοίξαμε τη λιανική πώληση, λόγω του φόβου ότι τα καταστήματα δεν θα τηρούν τα μέτρα, είναι η εικόνα του συνωστισμού στους δρόμους».
  • «Από δήμο σε δήμο μπορεί να μετακινηθεί ένας πολίτης, από περιφέρεια σε περιφέρεια δεν μπορεί».

«Θέλουν να κάνουν τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους»

Εν συνεχεία ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρενέβη τηλεφωνικά, μετά από αίτημα του ίδιου του κ. Γεωργιάδη και οι δυο τους συνομίλησαν σε έντονο ύφος.

«Αν ο πρόεδρος δεν έχει την συναίσθηση του τι συμβαίνει στις ΜΕΘ της πόλης του, λυπάμαι για σας», τόνισε ο υπουργός.

«Να πάρετε ένα τηλέφωνο και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου να δούμε τι λέει. Θέλουν να κάνουν τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους», απάντησε ο κ. Ζορπίδης.

«Προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να συνεννοηθούμε μεταξύ μας πολιτισμένα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς εδώ ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν έρχεται εδώ, δεν μπορεί να μην ξέρει δύο χρόνια τι θα πει περιφερειακό επαγγελματικό συμβούλιο», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ