«Πρεμιέρα» για τις κάμερες της ΕΛ.ΑΣ.: Πώς θα λειτουργούν (vid)

Gazzetta team
«Πρεμιέρα» για τις κάμερες της ΕΛ.ΑΣ.: Πώς θα λειτουργούν (vid)
Πρεμιέρα έκαναν σήμερα (6/12), ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι κάμερες της ΕΛ.ΑΣ., που θα διαθέτει κάθε αστυνομικός προϊστάμενος διμοιρίας και θα καταγράφει την εκάστοτε επιχείρηση.

Η ελληνική αστυνομία, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τις κάμερες, που προμηθεύτηκε πριν από λίγο καιρό.

Αρχικά, σήμερα (6/12), κάμερα διέθετε κάθε αστυνομικός προϊστάμενος διμοιρίας, καταγράφοντας την εκάστοτε επιχείρηση. Τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, αναμένεται να τοποθετηθούν και κάμερες, πιο μικρές και διαφορετικού τύπου, στις στολές των αστυνομικών, που υπηρετούν στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ.

Πρόσβαση στο υλικό, δε, θα έχει ο εισαγγελέας, ο οποίος θα βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, αφού οι αστυνομικοί με τις κάμερες θα έχουν στη στολή τους και έναν πομπή, για να μεταδίδουν live εικόνα. Ο εισαγγελέας θα εξετάζει και αν υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Η χρήση των καμερών θα γίνεται με τον εξής τρόπο: Πριν χρησιμοποιηθούν θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στο σάιτ της αστυνομίας ότι τις τάδε ώρες την τάδε ημέρα θα γίνει χρήση τους. Στη συνέχεια, δε, θα ενημερώνεται τόσο ο αρμόδιος εισαγγελέας όσο και ο διοργανωτής της εκάστοτε συγκέντρωσης, πορείας κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ