Βόλος: Ο άνδρας που πετούσε τις πάστες σε ζαχαροπλαστείο έβαλε τη φωτιά στη φάτνη και όχι οι «γνωστοί άγνωστοι» που κατήγγειλε ο δήμος

Gazzetta team
Βόλος: Ο άνδρας που πετούσε τις πάστες σε ζαχαροπλαστείο έβαλε τη φωτιά στη φάτνη και όχι οι «γνωστοί άγνωστοι» που κατήγγειλε ο δήμος
Ένας άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα, γνωστός στην τοπική κοινωνία, συνελήφθη από την αστυνομία για την πυρκαγιά στη μεγάλη φάτνη έξω από τον ναό του Αγίου Νικολάου, για την οποία ο δήμος Βόλου «έδειχνε» τους «γνωστούς αγνώστους» και έκανε λόγο για «προοδευτικό νταηλίκι».

Τη φωτιά, τελικά, στη μεγάλη φάτνη, έξω από τον ναό του Αγίου Νικολάου στον Βόλο, δεν την έβαλαν όπως φαίνεται οι «γνωστοί άγνωστοι», που έσπευσε να δείξει-καταγγείλει ο δήμος, αλλά ένας άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα, που κυκλοφορούσε, μάλιστα, με εσώρουχα και κάλτσες μέσα στο κρύο.

Θυμίζουμε, η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης (2/11) και περίοικοι, που είδαν τις φλόγες, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φάτνη, ωστόσο, έγινε στάχτη και ευτυχώς που φέτος δεν υπήρχαν ζωντανά ζώα μέσα, όπως άλλες χρονιές.

Αμέσως μετά το περιστατικό, λοιπόν, ο δήμος Βόλου, με ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι για τη φωτιά ευθύνονται «οι γνωστοί-άγνωστοι, που χρόνια τώρα ταλανίζουν την κοινωνία μας βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας την περιουσία του δήμου και των πολιτών, κρυμμένοι πίσω από δήθεν προοδευτικές απόψεις και έχοντας την κάλυψη κομματικών σχηματισμών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».

Σημείωνε δε, πως τάχιστα θα κατασκευαστεί εκ νέου η φάτνη και απαιτούσε από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, βάζοντας ένα τέλος στο «προοδευτικό νταηλίκι, μια απεχθή μορφή φασισμού».

Από την πλευρά του, δε, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με δήλωσή του, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται η φωτιά να αποτελεί και κάποιο μήνυμα για την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην πόλη.

Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει μάλλον...

Ο ίδιος που πετούσε πάστες σε ζαχαροπλαστείο...

Όπως αναφέρει ο τοπικός «Ταχυδρόμος», χθες το πρωί, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου για την καταστροφή της φάτνης από φωτιά, που κατηγορείται ότι ο ίδιος προκάλεσε. Ο 37χρονος είχε ζητήσει αναπτήρα από τρίτο άτομο, για να ανάψει τσιγάρο, όπως ισχυρίστηκε, αλλά λίγα λεπτά αργότερα η φάτνη τυλιγόταν στις φλόγες. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο με βάση τη δικογραφία που συντάχθηκε από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για εμπρησμό από πρόθεση και σήμερα (4/12) ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για άτομο με έντονα παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά, που μπαινοβγαίνει στην ψυχιατρική κλινική και το τελευταίο διάστημα μένει στον δρόμο χωρίς να έχει ούτε έναν δικό του άνθρωπο. Τη μέρα του συμβάντος, μάλιστα, φέρεται να κυκλοφορούσε μέσα στο κρύο με εσώρουχα και κάλτσες.

Όπως έγινε γνωστό, εξάλλου, βγήκε τρία 24ωρα πριν το κάψιμο της φάτνης από την ψυχιατρική κλινική, όπου είχε εισαχθεί με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου, αφού πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που πριν από λίγες ημέρες είχε πάει σε ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της πόλης και άρχισε να εκτοξεύει πάστες και γλυκά προς πάσα κατεύθυνση.

Στο «βιογραφικό» του υπάρχουν επιθέσεις με εκτόξευση αντικειμένων εναντίον γυναικών και παιδιών στο κέντρο της πόλης, εισβολές σε καταστήματα, όπου προκαλεί φθορές και έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά. Λίγες, όμως, είναι οι φορές που έχει συλληφθεί, καθώς οι παθόντες δεν υποβάλλουν εναντίον του μηνύσεις και ο 37χρονος συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος.