Βόλος: Λαμπάδιασε η φάτνη στον Άγιο Νικόλαο, για «προοδευτικό νταηλίκι» κάνει λόγο ο δήμος (vid)

Gazzetta team
Βόλος: Λαμπάδιασε η φάτνη στον Άγιο Νικόλαο, για «προοδευτικό νταηλίκι» κάνει λόγο ο δήμος (vid)
Στάχτη από πυρκαγιά έγινε η μεγάλη φάτνη έξω από τον ναό του Αγίου Νικολάου στον Βόλο. Για «χτύπημα» των «γνωστών αγνώστων» κάνει λόγο ο δήμος, αν και η αστυνομία ψάχνει και έναν 40χρονο άνδρα που κυκλοφορούσε στην πλατεία με εσώρουχα και κάλτσες...

Ολοσχερώς καταστράφηκε από φωτιά η μεγάλη ξύλινη φάτνη που είχε στήσει ο δήμος Βόλου -όπως κάθε χρόνο- στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, και στην οποία, ευτυχώς, φέτος, δεν υπήρχαν ζωντανά ζώα.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης (2/11) και περίοικοι, που είδαν τις φλόγες, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Βόλου.

Ο δήμος Βόλου, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι για την πυρκαγιά ευθύνονται «οι γνωστοί-άγνωστοι, που χρόνια τώρα ταλανίζουν την κοινωνία μας βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας την περιουσία του Δήμου και των πολιτών, κρυμμένοι πίσω από δήθεν προοδευτικές απόψεις και έχοντας την κάλυψη κομματικών σχηματισμών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».

Σημειώνει, δε, πως τάχιστα θα κατασκευαστεί εκ νέου η φάτνη και απαιτεί από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, βάζοντας ένα τέλος στο «προοδευτικό νταηλίκι, μια απεχθή μορφή φασισμού».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με δήλωσή του ανέφερε ότι δεν αποκλείεται η φωτιά να αποτελεί και κάποιο μήνυμα για την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Βόλο.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τοπικά Μέσα αναφέρουν πως η αστυνομία ερευνά και την περίπτωση να ευθύνεται για τη φωτιά και ένας 40χρονος άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα, που εκείνη την ώρα κυκλοφορούσε στην πλατεία της Μητρόπολης, παρά το δυνατό κρύο, με εσώρουχα και κάλτσες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ζήτησε αναπτήρα από παρακείμενο κατάστημα καφέ και λίγο αργότερα εξαφανίστηκε από την περιοχή.