Σύνταγμα: Προσαγωγές στη συγκέντρωση λίγων ατόμων, με όλα τα μέτρα, για τη βία κατά των γυναικών (pics & vid)

Gazzetta team
Σύνταγμα: Προσαγωγές στη συγκέντρωση λίγων ατόμων, με όλα τα μέτρα, για τη βία κατά των γυναικών (pics & vid)
Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές σε συγκέντρωση δέκα γυναικών στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας εις βάρος των γυναικών.

Σήμερα (25/11) είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εις βάρος των γυναικών.

Για τον λόγο αυτό μια μικρή ομάδα γυναικών, τηρώντας όλα τα μέτρα, βγήκε να διαδηλώσει στο Σύνταγμα.

Οι γυναίκες ήταν πολύ λίγες, ωστόσο η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Στη συγκέντρωση τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας με τους παρευρισκόμενους να καταγγέλλουν απρόκλητη επέμβαση των αστυνομικών και προσαγωγές για αστείες αφορμές, όπως αναφέρει το in.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γυναίκες ακόμα και όταν οδηγούνται στο όχημα της Αστυνομίας το μόνο που φωνάζουν είναι συνθήματα κατά τη βίας και των δολοφονημένων γυναικών που δεν πρέπει να ξεχαστούν, όπως πχ η Ελένη Τοπαλούδη.

Όπως αναφέρει το in.gr, η πρώτη προσαγωγή έγινε ότι η μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην παρέμβαση αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της στον αστυνομικό που τα ζήτησε.

Οι άλλες δύο προσαγωγές έγιναν κατά τη δεύτερη προσπάθεια των γυναικών να ανοίξουν το πανό που είχαν ετοιμάσει.

Για δεύτερη φορά τις περικύκλωσαν οι αστυνομικοί και στις ήπιες – κατά κοινή ομολογία- αντιδράσεις τους απάντησε με δύο ακόμη προσαγωγές.

Τελικά θα οδηγηθούν όλες στο τμήμα, απλώς λόγω των περιορισμών που ισχύουν για την πανδημία προσάγονται τρεις- τρεις προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο όχημα της Αστυνομίας.