Το Εφετείο Αθηνών επιδίκασε 410.000 ευρώ στους συγγενείς 25χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο από διασταυρούμενα πυρά

Gazzetta team
Το Εφετείο Αθηνών επιδίκασε 410.000 ευρώ στους συγγενείς 25χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο από διασταυρούμενα πυρά
Δέκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό του το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών επιδίκασε αποζημίωση ύψους 410.000 ευρώ στους συγγενείς του 25χρόνου υδραυλικού Νίκολα Τόντι.

Ο Νίκολα Τόντι είχε χάσει τη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2010, όταν τυχαία βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών μεταξύ Αλβανού δραπέτη των φυλακών Λάρισας και συνεργού του και ομάδας 22 αστυνομικών.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 όταν η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εντόπισε στην περιοχή του Βύρωνα τον δραπέτη που εξέτιε ποινές πολυετούς κάθειρξης και μαζί με συνεργούς του διέπραττε ένοπλες ληστείες χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό.

Ο άτυχος Νίκολα Τόντι την ημέρα εκείνη ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητο που στάθμευσε έξω από αποθήκη υδραυλικών στην περιοχή για να φορτώσει υλικά.

Ενώ τακτοποιούσε τα εργαλεία στην καρότσα του φορτηγού σταμάτησε το αυτοκίνητο του καταζητούμενου ο οποίος ήταν μαζί με έναν συνεργό του, λόγω του ότι ομάδα 22 αστυνομικών κινούμενη με συμβατικά αυτοκίνητα και μηχανές μεγάλου κυβισμού τους είχαν εγκλωβίσει στην οδό Ζωοδόχου Πηγής. Οι δύο κακοποιοί βγήκαν από το αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή σε διαφορετικές κατευθύνσεις ο καθένας, πυροβολώντας κατά των αστυνομικών οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Πηγή: Reader.gr