Θεσσαλονίκη: Τελεσίγραφο σε ιδιωτικές κλινικές για 200 κλίνες, αλλιώς επίταξη! (pic)

Gazzetta team
Θεσσαλονίκη: Τελεσίγραφο σε ιδιωτικές κλινικές για 200 κλίνες, αλλιώς επίταξη! (pic)
Απίστευτη εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, που δείχνει σε πόσο δραματική κατάσταση βρίσκεται η πόλη, με το υπουργείο Υγείας να δίνει τελεσίγραφο μιας ώρας στις ιδιωτικές κλινικές να διαθέσουν άμεσα 200 κλίνες μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξη!

Δραματικές οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη, με τις κλίνες ΜΕΘ να φαίνεται πως έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με Covid-19!

Είναι τόσο τραγική η κατάσταση, δε, που, σύμφωνα με το MEGA, το υπουργείο Υγείας επέδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν άμεσα 200 κλίνες μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξη!

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών απάντησε ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, οπότε αναμένεται η επίταξη από το υπουργείο Υγείας...

Συγκεκριμένα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών στο ieidiseis.gr, «αφενός δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό, διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Και δεύτερον, η νοσηλεία ασθενών με COVID-19 κοστίζει πολύ και δεν υπάρχει η δυνατότητα, η ρευστότητα στις κλινικές μας. Μόνο το οξυγόνο και τα φάρμακα απαιτούν ρευστότητα και οι κλινικές δεν θα πληρωθούν πριν περάσουν 3-4 μήνες. Που να τα βρούμε τα χρήματα;».

Το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας έφερε στο «φως» το ieidiseis.gr: