Παπαθανάσης: «Σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου την 1η Δεκεμβρίου»

Gazzetta team
Παπαθανάσης: «Σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου την 1η Δεκεμβρίου»
Για την 1η Δεκεμβρίου προγραμματίζεται, βάσει των τωρινών δεδομένων για την πανδημία του κορονοϊού, το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση φαίνεται ότι σταθεροποιείται και θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση της διασποράς, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια. «Κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξουμε την αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου, εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση, μας είπαν τρεις εβδομάδες, τρεις εβδομάδες εφαρμόζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μια εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και μετακίνηση μέσω αποστολής SMS, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα. Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

Για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αναμένεται η έγκρισή του από την επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδος.

Πηγή: Reader.gr