Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Δεν μπορείτε να διανοηθείτε τι γίνεται, μιλάμε για πόλεμο, είμαστε στα όρια της κατάρρευσης» (audio)

Gazzetta team
Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Δεν μπορείτε να διανοηθείτε τι γίνεται, μιλάμε για πόλεμο, είμαστε στα όρια της κατάρρευσης» (audio)
Μια δραματική κατάσταση, σαν σκηνικό πολέμου, περιγράφει ο διευθυντής των ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νικος Καπραβέλος. «Έχουμε κόσμο στις αίθουσες ανάνηψης, γιατί έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ», τονίζει!

Μια δραματική κατάσταση περιγράφει ο διευθυντής των ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Κάνοντας λόγο για σκηνικό πολέμου, ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε πως το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, έχοντας φτάσει πια στα όρια της κατάρρευσης, σημειώνοντας πως χρησιμοποιούνται ακόμη και αίθουσες ανάνηψης για τους ασθενείς με Covid-19, που συρρέουν κάθε ώρα στα νοσοκομεία της πόλης, με σοβαρές επιπλοκές!

Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του ότι, ενδεχομένως, να δούμε παρόμοιες εικόνες και στην Αττική.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η νόσος δεν επηρεάζει μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και τις μικρότερες, αφήνοντας βαριές επιπλοκές στο σώμα. «Δεν κάνει διάκριση ο ιός, δεν ξέρουμε πώς και αν ένας 25 χρόνος θα νοσήσει βαριά», είπε χαρακτηριστικά. Δήλωσε, δε, ότι έχουν σταματήσει τα χειρουργεία, διότι χρησιμοποιούνται αίθουσες για νοσηλεία και μίλησε για έναν ασθενή του, 35 ετών, ο οποίος μόλις χθες (15/11), μετά από νοσηλεία εβδομάδων, αποσωληνώθηκε και πλέον νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ και να τίθενται σε απομόνωση όσοι βρίσκονται θετικοί», πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

Παράλληλα, για το προσωπικό στα νοσοκομεία και αν θα βοηθήσουν εθελοντές, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς χρειάζεται εκπαίδευση και πρότεινε να γίνουν προσλήψεις των επικουρικών, που έχουν ήδη εκπαιδευτεί και γνωρίζουν πως να σώσουν ζωές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ