Κορονοϊός: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, ποια είναι αυτά

Gazzetta team
Κορονοϊός: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, ποια είναι αυτά
Σε 5-6 μέρες θα υπάρξει η πρώτη σοβαρή αξιολόγηση του lockdown. Το ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown φαντάζει ως πιθανότερη εξέλιξη.

Οι επόμενες 10 ημέρες είναι κρίσιμες για τη μάχη κατά του κορονοϊού κι ενώ από σήμερα (13/11) το βράδυ τίθεται σε ισχύ και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας 21:00 - 5:00.

Σε περίπου 5-6 μέρες θα υπάρξει η πρώτη σοβαρή αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του lockdown, καθώς και ο αντίκτυπός τους στον αριθμό των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας.

Ενώ σε ένα δεκαήμερο από σήμερα θα φανούν δύο πράγματα: πρώτον, εάν η κατάσταση θα είναι πλέον διαχειρίσιμη όσον αφορά στο σύστημα υγείας και δεύτερον, ποια είναι η προοπτική για την άρση της καραντίνας.

Τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Έως τότε, δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο λήψης και νέων, πρόσθετων μέτρων, όπως π.χ. η αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων ή άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και η αύξηση του υποχρεωτικού ποσοστού της τηλεργασίας από το 50% στο 70%, σύμφωνα με το newsit.gr

Όπως εξηγούν από την κυβέρνηση, το φαινόμενο είναι δυναμικό και άρα αξιολογείται καθημερινά τόσο από τους ειδικούς όσο και από την κυβέρνηση, η οποία καλείται να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown φαντάζει ως πιθανότερη εξέλιξη.