Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.

FOLLOW US

Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.
BWIN stripe gif

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: «Η Εκκλησία δεν θα δεχθεί κλειστούς ναούς τα Χριστούγεννα» (vid)

Gazzetta team
Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: «Η Εκκλησία δεν θα δεχθεί κλειστούς ναούς τα Χριστούγεννα» (vid)
Η μεταδοτικότητα του κορονοϊού καλπάζει, ιερείς έχουν μπει σε ΜΕΘ, όπως ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας νοσηλεύεται, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι σε καραντίνα όπως και η Ιερά Σύνοδος αφού βρέθηκε κρούσμα εκεί, εντούτοις κάποιοι στον κλήρο εξακολουθούν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει...

Ενστάσεις διατυπώνονται από την πλευρά της Εκκλησίας για τα μέτρα, καθώς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει στείλει επιστολή στους αρμοδίους, ενημερώνοντας τους ότι «η εκκλησία δεν θα δεχθεί κλειστούς ναούς στα Χριστούγεννα».

Σε βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ, εμφανίζεται σε διαδικτυακή ομιλία που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης να λέει ότι η εκκλησία δεν θα δεχθεί κλειστούς ναούς τα Χριστούγεννα και ότι δεν θα κάνει πίσω ούτε στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας.

Όπως είπε ο μητροπολίτης Γαβριήλ, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους φορείς και τους ενημερώνει ότι δεν θα δεχθεί κλειστούς ναούς την περίοδο των Χριστουγέννων γιατί όπως λέει «η εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειριστεί αυτήν τη μεγάλη κρίση της πανδημίας».

Ακόμα υποστηρίζει ότι η εκκλησία δεν θα κάνει πίσω στο ζήτημα της Θείας Ευχαριστίας, διότι «είναι η πεμπτουσία της εκκλησίας».

Αναλυτικά όσα είπε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας

«Η εκκλησία μας, η Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους όπου λέμε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων δεν θα δεχθούμε να παραμείνουν οι ναοί κλειστοί. Όχι διότι θέλουμε να κάνουμε αντίπραξη και θέλουμε να πάμε κόντρα, αλλά διότι θέλουμε να πούμε προς όλους: Η εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειριστεί αυτήν τη μεγάλη κρίση της πανδημίας. Η εκκλησία και αποστάσεις τηρεί και ξέρει τους ανθρώπους πώς να τους οικονομεί μέσα στον χώρο και αερίζεται και υπάρχει η δυνατότητα ο κάθε πιστός να προστατεύεται ο ένας από τον άλλον, αλλά αυτό το οποίο τελικώς ενοχλεί, αλλά εκεί δεν θα κάνουμε πίσω είναι η Θεία Ευχαριστία. Δεν θα κάνουμε πίσω γιατί, διότι αυτό είναι η πεμπτουσία της εκκλησίας, γι’ αυτό ακριβώς το πράγμα, για το σώμα και το αίμα του Κυρίου».

Υπενθυμίζεται ότι σε οικειοθελή καραντίνα έχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς Συνοδικός ιεράρχης βρέθηκε θετικός στην Covid-19, ενώ στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Επιπλέον ακόμα έξι μητροπολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν διαγνωστεί θετικοί Covid-19.

Πηγή: Reader.gr