Οι Βρετανοί αφαίρεσαν την Ελλάδα από τις ασφαλείς χώρες, κράτησαν μόνο πέντε νησιά

Gazzetta team
Οι Βρετανοί αφαίρεσαν την Ελλάδα από τις ασφαλείς χώρες, κράτησαν μόνο πέντε νησιά
​Η Βρετανία αφαίρεσε την ηπειρωτική Ελλάδα από τη λίστα των «ασφαλών χωρών», γεγονός, φυσικά, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στη χώρα. Ποια είναι τα πέντε νησιά που «κράτησαν», καθώς θεωρούνται ασφαλής προορισμός.

Η Ελλάδα βγήκε σήμερα (12/11) από τη λίστα των «ασφαλών χωρών» της Βρετανίας, γεγονός, φυσικά, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ωστόσο, διευκρίνισε ότι πέντε ελληνικά νησιά, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Κως, παραμένουν στη λίστα των «ασφαλών περιοχών».

Στην ίδια λίστα, των «ασφαλών χωρών», προστέθηκαν από σήμερα το Μπαχρέιν, η Χιλή, η Ισλανδία, η Καμπότζη, το Λάος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τα νησιά Τερκς και Κάικος.

Η Βρετανία σημείωσε ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού από την έναρξη της καραντίνας την Πέμπτη (12/11), με 33.470 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προχώρησε σε πανεθνικό lockdown, διαρκείας ενός μήνα, εν μέσω του φόβου ότι η αύξηση των μολύνσεων θα οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ