Απίστευτη η διαφορά σε θόρυβο του δεύτερου lockdown από το πρώτο στην Αθήνα (pics)

Gazzetta team
Απίστευτη η διαφορά σε θόρυβο του δεύτερου lockdown από το πρώτο στην Αθήνα (pics)
Πολύ πιο... θορυβώδες το δεύτερο lockdown από το πρώτο, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμο Χουλιάρα.

Εδώ και λίγες ημέρες η χώρα βρίσκεται για δεύτερη φορά σε lockdown Ή μήπως... όχι;

Διότι, αφενός η ίδια η εικόνα στους δρόμους (το πρωί, όχι το βράδυ...), τουλάχιστον της Αθήνας, δεν θυμίζει σε τίποτα την καραντίνα του Μαρτίου-Απριλίου, καθώς ένα 50%, θεωρητικά, των εργαζομένων συνεχίζει να πηγαίνει στην εργασία του και αφετέρου ο θόρυβος δείχνει ότι πολύς κόσμος είναι έξω. Περισσότερος, τουλάχιστον, από το πρώτο lockdown της χρονιάς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό και πραγματικά απίστευτο το πείραμα που έκανε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Χουλιάρας εξηγεί: «Τα δύο σημερινά σεισμογραφήματα από το Θησείο (ATH) και την Πεντέλη (PTL) ξεκινούν την καταγραφή τους όπως φαίνεται αριστερά ώρα 12:00 Γκρήνουιτς δηλαδή 02:00 ώρα Ελλάδος.

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι η Αθήνα-Θησείο έχει πιο πολύ ''θόρυβο'' που ξεκινάει τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η Πεντέλη συνεχίζει να καταγράφει σε πλήρη ησυχία.

Όταν είχα κάνει το ίδιο πείραμα τις πρώτες ημέρες καραντίνας στην Αθήνα την άνοιξη δεν περπατούσε ούτε μυρμήγκι και η καταγραφή ήταν το ίδιο ήσυχη όπως και ο σεισμογράφος στην Πεντέλη.

Που πάει αυτός ο κόσμος; Σίγουρα όχι σε τηλεργασία σήμερα».

Τα δύο σημερινά σεισμογραφήματα από το Θησείο (ATH) και την Πεντέλη (PTL) ξεκινούν την καταγραφή τους όπως φαίνεται...

Posted by Gerasimos Chouliaras on Thursday, November 12, 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ