Ήρθε η ώρα του Λαγού: Ξεμπλόκαρε η άρση της ασυλίας του (vid)

Gazzetta team
Ήρθε η ώρα του Λαγού: Ξεμπλόκαρε η άρση της ασυλίας του (vid)
Η επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής ξεμπλόκαρε την διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού.

Μπορεί η σύλληψη του Χρήστου Παππά να έχει εξελιχθεί σε φιάσκο για την ΕΛ.ΑΣ, η οποία ακόμα τον ψάχνει, όμως ευτυχώς τα νέα για την περίπτωση του Γιάννη Λαγού είναι ευχάριστα.

Αυτό τουλάχιστον μετέδωσε το Mega το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς ο ανταποκριτής του στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, τόνισε πως χθες το βράδυ, υπήρξε η πληροφορία ότι ξεμπλόκαρε η διαδικασία άρσης της ασυλίας στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει μόνο κεκλεισμένων των θυρών και με φυσική παρουσία των μελών της. Κάτι που δεν μπορούσε να γίνει μέχρι στιγμής λόγω κορονοϊού.

Χθες όμως οι νομικές υπηρεσίες έδωσαν το πράσινο φως να γίνει συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και μάλιστα «χωρίς καθυστέρηση» και συνεπώς αρχίζει η διαδικασία άρσης της ασυλίας και του Λαγού.

Πριν αυτόν βέβαια προηγούνται όμως και άλλοι ευρωβουλευτές, όπως πχ οι Καταλανοί που έχουν καταδικαστεί στην Ισπανία για τη διεξαγωγή του παράνομου δημοψηφίσματος το 2017 για την ανεξαρτητοποίηση από την Ισπανία.

Ακόμη δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τον Λαγό συγκεκριμένα, αλλά η ουσία είναι ότι ξεμπλόκαρε η γραφειοκρατική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ