Δεν θύμιζε lockdown η κίνηση στους δρόμους: Αυξημένη κατά 35% στην Αθήνα συγκριτικά με το πρώτο (vid)

Gazzetta team
Δεν θύμιζε lockdown η κίνηση στους δρόμους: Αυξημένη κατά 35% στην Αθήνα συγκριτικά με το πρώτο (vid)
Κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας θύμιζαν εικόνες προ καραντίνας.

Αυξημένη ήταν το πρωί η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν το ΙΧ από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, ήταν αυξημένη κατά 35% την πρώτη εργάσιμη μέρα του νέου lockdown, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην άνοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην Κηφισίας.

Η σχετική απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη – σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής - καθώς στην παρούσα φάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, πραγματοποιείται μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον περιορισμό του συγχρωτισμού.

Με εντολή του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη πραγματοποιείται προσωρινή ρύθμιση στους φωτεινούς σηματοδότες σε συνθήκες μειωμένης κυκλοφορίας, ενώ μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις που σχετίζονται με την ασφαλή οδήγηση και τη τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Με αφορμή τη σχετική ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από τα στελέχη του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ότι:

«Προτεραιότητα μας είναι η προστασία των πολιτών από την πανδημία καθώς και η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση τους. Είναι σημαντικό στην παρούσα φάση όλοι να τηρούμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του Covιd 19. Για την καλύτερη ροή της κίνησης των οχημάτων, την τήρηση των ελέγχων και την ασφάλεια των πολιτών υπάρχει διαρκής συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Η ασφάλεια της υγείας των πολιτών καθώς και η διευκόλυνση μετακίνησης τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με όσα εργαλεία διαθέτουμε, παραμένει προτεραιότητά μας».