Lockdown: Πάνω από 45.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια, ρεκόρ διετίας το μποτιλιάρισμα στην Αττική (pics)

Gazzetta team
Lockdown: Πάνω από 45.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια, ρεκόρ διετίας το μποτιλιάρισμα στην Αττική (pics)
Η Ερμού «πλημμύρισε» από κόσμο που βγήκε για τα τελευταία ψώνια πριν την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων.

Αρκετοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν άρον άρον την πρωτεύουσα λόγω του επερχόμενου lockdown, με 45.000 οχήματα να έχουν ήδη αποχωρήσει.

Η κίνηση στην Αττική Οδό θυμίζει ημέρες Χριστουγέννων. Σήμερα (6/11) αναμένεται να φτάσει τα 300.000 οχήματα, αριθμός που αποτελεί έναν από τους υψηλότερους της χρονιάς.

Χθες η κυκλοφορία έφτασε τα 260.000 οχήματα. Η κυκλοφορία στο ρεύμα εξόδου, από την πόλη των Αθηνών, εμφανίζεται κατά 14% μεγαλύτερη από την κυκλοφορία της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ στο ρεύμα εισόδου η αντίστοιχη αύξηση φτάνει στο 23%.

Ρεκόρ διετίας έκανε το μποτιλιάρισμα στην Αττική

Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δυο ετών καταγράφεται χθες και σήμερα στην Αττική.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

Η Ερμού «πλημμύρισε» από κόσμο

Ο κόσμος βγήκε για τα τελευταία ψώνια πριν την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν φωτογραφίες από τον κατάμεστο εμπορικό πεζόδρομο της Αθήνας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μέχρι τις 3:30 μ.μ της Παρασκευής κατέγραψε μεσοσταθμική αύξηση του τζίρου της τάξης του 20%, στα καταστήματα του κέντρου.

«Πιο πολλοί ψωνίζουν εύκολα ρούχα, πουλόβερ, φόρμες, κολάν, άνετα παντελόνια. Ρούχα που μπορούν να βάλουν μέσα στο σπίτι και λίγο στη βόλτα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννα Κοτσαμπασάκη, η οποία διατηρεί εμπορικό κατάστημα ένδυσης επί της οδού Λέκκα.