Κοτανίδου: «Πού πρέπει να φτάσουν τα κρούσματα για να εισηγηθούμε τέλος στο lockdown» (vid)

Gazzetta team
Κοτανίδου: «Πού πρέπει να φτάσουν τα κρούσματα για να εισηγηθούμε τέλος στο lockdown» (vid)
Η Αναστασία Κοτανίδου επεσήμανε πως το τέλος του lockdown θα προταθεί από τους ειδικούς όταν τα ημερήσια κρούσματα πέσουν κάτω από τα 1.000.

Στο τι πρέπει να συμβεί για να εισηγηθεί το τέλος του lockdown η επιτροπή λοιμωξιολόγων αναφέρθηκε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κ. Κοτανίδου επεσήμανε πως το τέλος του lockdown θα προταθεί από τους ειδικούς όταν τα ημερήσια κρούσματα πέσουν κάτω από τα 1.000 και μόλις καταγραφεί μείωση του αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία, γεγονός που αυτόματα μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ πάνω από 50% σε διάστημα τριών εβδομάδων .

Η καθηγήτρια εξήγησε πως εκείνο που κινητοποίησε την επιτροπή να εισηγηθεί lockdown ήταν η τεράστια αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία.

«Ελπίζουμε ότι τώρα με τα αυστηρότερα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το Σάββατο όλοι θα συμμορφωθούμε και θα καθίσουμε λίγο στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε κρυφά πάρτι, με μάσκα παντού και σε μία βδομάδα θα καταφέρουμε να δούμε σημαντική βελτίωση της κατάστασης» δήλωσε η κ. Κοτανίδου.

Πηγή: Reader.gr