Πεπεισμένος ότι δεν κόλλησε κορονοϊό στον Άγιο Δημήτριο ή σε άλλη εκκλησία ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος (vid)

Gazzetta team
Πεπεισμένος ότι δεν κόλλησε κορονοϊό στον Άγιο Δημήτριο ή σε άλλη εκκλησία ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος (vid)
«O κορονοϊός δεν με επισκέφθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, που βρέθηκε θετικός στον ιό...

Η είδηση ότι ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έχει θορυβήσει αρκετό κόσμο, καθώς, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ήταν στην πανηγυρική θεία λειτουργία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία μετείχαν πολλοί ιεράρχες, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Φωτογραφίες, να θυμίσουμε, που είχαν κυκλοφορήσει τότε, ανήμερα του πολιούχου της πόλης, έδειχναν έξω από την εκκλησία τεράστιες ουρές, με τους πιστούς να μην τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους και την αστυνομία να κάνει διαρκώς συστάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, κυκλοφορεί ένα βίντεο από τον περασμένο Απρίλιο, στις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας και του lockdown. Η εκκλησία και οι ιερωμένοι (κάποιοι) είχαν αντιδράσει οργισμένα, όπως θα θυμάστε, στο κλείσιμο των ναών και τα περιοριστικά μέτρα και ο μητροπολίτης Θεόκλητος ήταν ένας από εκείνους, που είχε εκφράσει δημοσίως την αγανάκτησή του.

Στο βίντεο λέει χαρακτηριστικά πως είχε κοινωνήσει πολύ κόσμο και είχε λάβει θεία κοινωνία και ο ίδιος, αλλά δεν είχε κολλήσει κορονοϊό. Καλούσε, ακόμη, τους γιατρούς να τον εξετάσουν, ενώ έστελνε και μήνυμα στην κυβέρνηση πως τυχόν προσπάθειες ταπείνωσης της εκκλησίας δεν θα περάσουν και θα «τους κοπεί το χέρι» (κατά τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου).

Μετά από μήνες, βέβαια, ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος άρχισε να συστήνει προσοχή, μάσκες εντός και εκτός ναών και προσευχή στον κόσμο, δείχνοντας πως άλλαξε γνώμη για τον ιό, πόσω μάλλον τώρα, που διαγνώστηκε θετικός.

Παρ' όλα αυτά προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση-απάντησή του μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού σε όσους «θυμήθηκαν» αυτό το βίντεο, καθώς εκφράζει την πεποίθησή του ότι δεν κόλλησε κορονοϊό ούτε στον Άγιο Δημήτριο ούτε σε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας, όπως λέει με σιγουριά ο ίδιος.

Λέει αναλυτικά στη δήλωσή του: «Ως άνθρωπο και εμένα δεν με εξαίρεσε η πανδημία και ο κορονoϊός, όπως άλλωστε φαίνεται ότι δεν εξαιρεί κανέναν. Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ό,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία.

Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν και στα πλαίσια των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης διαβεβαιώνω και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ότι ο κορονoϊός δεν με επισκέφθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ο Κύριος και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο».