Η Σάμος μετά τον σεισμό (pics & vid)

Gazzetta team
Η Σάμος μετά τον σεισμό (pics & vid)
Εικόνες από την Σάμο που χτυπήθηκε από τα 6,7 ρίχτερ, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο νησί.

Στιγμές πανικού στην Σάμο, καθώς περίπου 10 λεπτά πριν τις 14:00 υπήρξε ένας ισχυρός σεισμός στην περιοχή, της κλίμακας των 6,7 ρίχτερ σε μικρό βάθος.

Η δόνηση μάλιστα ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες που βγήκαν στον δρόμο.

Στο νησί τώρα, υπήρξαν μεγάλες καταστροφές ειδικά στα παλιά σπίτια που υπάρχουν, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video.

Μάλιστα, ένα κομμάτι της εκκλησίας στο Καρλόβασι, κατέρρευσε, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για 4 τραυματίες.

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως δεν είναι ίδια η κατάσταση στην Τουρκία.

Εκεί στην Σμύρνη, αλλά και σε άλλες περιοχές υπάρχουν μεγάλες καταστροφές.

Λέκκας: Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας πως υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι. Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί».

Ηράκλειο: Αισθητός και στην Κρήτη ο ισχυρός σεισμός

Αισθητός και στην Κρήτη έγινε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι. Παρά το γεγονός ότι σε περιοχές του Ηρακλείου έγινε ιδιαίτερα αισθητός, δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε κλήση για καταστροφές. Υπήρξαν μάλιστα σχολεία που οι διευθυντές τους ζήτησαν από τα παιδιά να σχολάσουν λίγο νωρίτερα, λόγω του φόβου επανάληψης μιας σεισμικής δόνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ