Αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο σε ιερόδουλες για μη χρήση μάσκας (pics)

Gazzetta team
Αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο σε ιερόδουλες για μη χρήση μάσκας (pics)
Πρόστιμα σε ιερόδουλες για μη χρήση μάσκας έκοψε η αστυνομία, με την οργάνωση «Steps» να κάνει λόγο για έλλειψη μέριμνας στο επάγγελμα και εκδικητικές πρακτικές.

Σε γυναίκες εργαζόμενες στον τομέα του σεξ επέβαλε πρόστιμα προχθές η αστυνομία για τη μη χρήση μάσκας σε δημόσιο χώρο.

Η οργάνωση «Steps» που τις εκπροσωπεί, έκανε λόγο για εκδικητικές πολιτικές, τονίζοντας: «Από την αρχή της πανδημίας έχει καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει σοβαρή κρατική μέριμνα και πολιτική που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή συνέχιση της εργασίας τους, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα λήψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αδειών και επιδομάτων» σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Για να έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουμε και ίσα δικαιώματα και δυστυχώς εν μέσω του δεύτερου κύματος επιβεβαιώνεται ξανά ότι οι πιο ευάλωτοι καθίστανται ακόμη ευαλωτότεροι».

Η εργασία στο σεξ να αναγνωρίζεται στην Ελλάδα ως νόμιμη εργασία, αλλά στην πράξη δεν εντάσσει τους εργαζόμενους εντός εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επισημαίνει η «Steps».

Και καταλήγει λέγοντας: «Όπως φαίνεται, μπορεί η κυβέρνηση να εξαίρεσε από την απαγόρευσης κυκλοφορίας (00.30 με 05.00) όσους εργάζονται νύχτα, ωστόσο για ακόμα μια φορά δεν μερίμνησε για τους εργαζόμενους στο σεξ».

#StreetEmbrace Με την επιβολή των νέων μέτρων, ξεκίνησαν και οι εκδικητικές πολιτικές. Εχθές, κατά τη διάρκεια της...

Δημοσιεύτηκε από Steps στις Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020