Τα «ζευγάρια» στις φυλακές Δομοκού: Με ποιους μοιράζονται τα κελιά τους Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης (pics)

Gazzetta team
Τα «ζευγάρια» στις φυλακές Δομοκού: Με ποιους μοιράζονται τα κελιά τους Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης (pics)
Το πρώτο τους 24ωρο στη φυλακή έκλεισαν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και το «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Πριν ακόμα ανακοινωθεί η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, είχε γίνει γνωστό πως, όταν και αν έρθει η ώρα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να περάσουν το κατώφλι της φυλακής, οι περισσότεροι δεν θα έρχονταν σε επαφή ο ένας με τον άλλον, αφού είναι πια «στα μαχαίρια» και οι εντάσεις μεταξύ τους είναι σχεδόν αναπόφευκτες.

Πράγματι, η... ώρα ήρθε και ήδη οι καταδικασθέντες έκλεισαν το πρώτο τους 24ωρο πίσω από ένα κελί.

Ανάμεσά τους, φυσικά και το λεγόμενο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Η αστυνομία, λοιπόν, από την πρώτη στιγμή είχε καταστρώσει σχέδιο, γνωρίζοντας ποιος δεν θέλει να βλέπει ποιον, και έτσι κατέληξε στο πώς θα φυλακιστούν οι Χρυσαυγίτες. Ενδεικτικά, υπάρχει ξεχωριστός προαυλισμός για όσους παλιούς... συντρόφους δεν μιλούνται πια, ενώ θα είναι μακριά και από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Παρότι, ωστόσο, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς (οι δύο τελευταίοι όταν συλληφθούν...), ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ήταν να τοποθετηθούν αρχικά σε ατομικά κελιά, οι δύο πρώτοι είχαν χθες βράδυ (23/10) και... παρέα.

Ο «παλαιστής» και ο «πορτιέρης»

Σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr, o Νίκος Μιχαλολιάκος μοιράζεται το κελί του με τον Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, ο οποίος καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Χρυσαφίτης, ο «παλαιστής» της οργάνωσης Νίκαιας, είναι αυτός που είχε πει στο δικαστήριο ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, είναι «τίμιος και καλός οικογενειάρχης». Είχε υποστηρίξει, επίσης, ότι το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Φύσσας ήταν σε έναν γάμο συγγενικού του προσώπου και στη συνέχεια έπαιζε όλη τη νύχτα PlayStation...

Όσο για τον Ηλία Κασιδιάρη, βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον Αντώνη Γρέγο, επικεφαλής διαφόρων ταγμάτων της Χρυσής Αυγής -και πρώην βουλευτής και αυτός. Ο Γρέγος, να σημειώσουμε, ξεκίνησε ως πορτιέρης στα νυχτερινά μαγαζιά του Παναγιώτη Σαξώνη, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μαζί με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το «φαγοπότι» στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, πάντως, από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Παναγιώταρος θα είναι μαζί, μακριά από τους πρώην ομοϊδεάτες τους Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, με τους οποίους βρίσκονται σε ρήξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ