«Πάρτε μου μάσκαρα»: Καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ του Υμηττού αρνείται να φορέσει μάσκα (vid)

Gazzetta team
«Πάρτε μου μάσκαρα»: Καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ του Υμηττού αρνείται να φορέσει μάσκα (vid)
Καθηγήτρια στο 1ο ΕΠΑΛ Υμηττού, φιλόλογος, αρνείται να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη, καθώς θεωρεί πως δεν υπάρχει κορονοϊός, παρά τις υποδείξεις του διευθυντή του σχολείου, γονιών, ακόμη και των ίδιων των μαθητών της!

Μια καθηγήτρια, φιλόλογος, στο 1ο ΕΠΑΛ Υμηττού, αρνείται να φορέσει μάσκα την ώρα που κάνει μάθημα μέσα στην τάξη, δηλώνοντας, μάλιστα, όπως καταγγέλλουν μαθητές της, ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη του κορονοϊού.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία, με γονείς να έχουν ενημερωθεί και να εμφανίζονται εξοργισμένοι. Η ίδια, ωστόσο, παρότι έγινε για το θέμα μέχρι και συμβούλιο και έχει δεχθεί συστάσεις ακόμη και από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ, αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα.

«Κυρία, μάσκα»!

Σε βίντεο, δε, που δημοσίευσε το MEGA, η καθηγήτρια δέχεται παρατήρηση μέχρι και από τους μαθητές. Ένας μαθητής, χαρακτηριστικά, εμφανίζεται να της λέει: «Κυρία, μάσκα»!

«Η καθηγήτρια αυτή έχει μια δικιά της ιδεολογία, δεν θέλει να φοράει τη μάσκα», δήλωσε, εξάλλου, ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, ενώ ένας άλλος από τους μαθητές είπε: «Της λέμε και εμείς οι μαθητές να βάλει μάσκα, αλλά το αρνείται».

Όπως αναφέρουν οι μαθητές, η καθηγήτρια είναι αρνητής του κορονοϊού και ιδεολογικά είναι αντίθετη με τη χρήση μάσκας. «Λέει δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς».

Η καθηγήτρια απαντά με απουσίες...

Πάρα το γεγονός ότι έχει γίνει αναφορά και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η φιλόλογος επιμένει να μη φοράει μάσκα, ενώ δεν κρατάει ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις με τους μαθητές.

Η κατάσταση, μάλιστα, έχει ξεφύγει πια, αφού η καθηγήτρια απαντά με απουσίες. «Πήγαμε να της μιλήσουμε και μας πέταξε έξω από την τάξη», είπε μαθητής.

Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και πάλι εμφανίστηκε στο μάθημα χωρίς μάσκα, ενώ προσφέρθηκαν να της αγοράσουν μάσκα και έλαβαν την εξής απάντηση: «Πάρτε μου μάσκαρα».

Τελικά, η καθηγήτρια συνελήφθη, σήμερα, Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου. Μετά τη λήξη του μαθήματος έξω από το επαγγελματικό Λύκειο στον Υμηττό, βρισκόταν περιπολικό με αστυνομικούς που συνέλαβαν την εκπαιδευτικό.