Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκα παντού

Gazzetta team
Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκα παντού
Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πώς μπορούν να μετακινούνται όσοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30-05:00) και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Διευκρινίσεις σχετικά με τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/10) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εξήγησε πώς μπορούν να μετακινούνται όσοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30-05:00) και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για απαγόρευση κυκλοφορίας:

  • Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά την περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας.
  • ​Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.
  • Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων, που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ' εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο

Υποχρεωτική χρήση μάσκας:

  • Εξαιρούνται όσοι κάνουν άσκηση σε εξωτερικό χώρο,
  • Οδηγοί που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Στη γυμναστική, στα σχολεία, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, στα διαλλείματα, όμως, είναι!

Επίσης, τόνισε: «Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού».