Φόβοι για φυγή στο εξωτερικό του Παππά: Τον είχαν χάσει από τις 10 Οκτωβρίου (vid)

Gazzetta team
Φόβοι για φυγή στο εξωτερικό του Παππά: Τον είχαν χάσει από τις 10 Οκτωβρίου (vid)
Μεγαλώνει το... φιάσκο με τον Χρήστο Παππά, καθώς η ΕΛ.ΑΣ έχει να τον δει από τις 10 Οκτωβρίου.

Η σύλληψη του Χρήστου Παππά εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο για την Ελληνική Αστυνομία, ειδικά αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του Θεοδώση Πάνου στο Newsit.gr, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής αν και υποτίθεται πως βρισκόταν υπό παρακολούθηση, έχει εξαφανιστεί από τα... μάτια της ΕΛ.ΑΣ εδώ και 12 μέρες.

Η παρουσία και η εξαφάνιση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το νούμερο δύο της εγκληματικής οργάνωσης, έπρεπε να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα κάθε πρώτη του μήνα, σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισής του.

Αυτό το τήρησε κανονικά την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου όταν και βρέθηκε στο Α.Τ, ενώ όσο πλησίαζε η ώρα της απόφασης στην δίκη της Χρυσής Αυγής και αυτός, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του διευθυντηρίου έμπαιναν υπό παρακολούθηση.

Η τελευταία φορά όμως εθεάθη στους άνδρες της ασφάλειας που είχαν αναλάβει να ξέρουν το που βρίσκεται ήταν στις 10 Οκτωβρίου. Έκτοτε χάθηκε...

Στο διάστημα που μεσολάβησε και μέχρι τις 22 του μήνα, δηλαδή για 12 ημέρες, δεν είχε εντοπιστεί πουθενά. Έτσι, όταν χθες το απόγευμα του χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του, δεν τον βρήκαν. Ούτε εκεί, ούτε σε κάποια από τις κατοικίες που έχει στο όνομά του στην Αθήνα και στα Γιάννενα.

Μάλιστα, ακόμα και στο Άγιο Όρος φέρεται να αναζητήθηκε, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Η φυγή στο εξωτερικό

Με δεδομένο οτι ανάλογη στάση είχε τηρήσει και το 2013, οι ελληνικές αρχές θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές και να μην του έχουν δώσει τόσο μεγάλο περιθώριο.

Τώρα ευελπιστούν να μην δικαιωθεί ο δικηγόρος του που έλεγε το πρωί της Παρασκευής οτι δεν θα παραδοθεί ή να έχει κάνει κάποιο λάθος που να προδώσει την θέση του.

Φυσικά το σενάριο που κυκλοφορεί περί φυγής του στο εξωτερικό, λόγω της δυνατότητας που είχε τόσες μέρες που είναι εκτός των ραντάρ της αστυνομίας, μόνο ως εφιαλτικό μπορεί να χαρακτηριστεί.