Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ το... reunion της Χρυσής Αυγής: Ψυχρό κλίμα και λίγες κουβέντες (vid)

Gazzetta team
Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ το... reunion της Χρυσής Αυγής: Ψυχρό κλίμα και λίγες κουβέντες (vid)
Μετά από αρκετούς μήνες τα διευθυντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής ξαναβρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Από το 2019 η Χρυσή Αυγή είχε παρουσιάσει σημάδια διάλυσης, με τα ηγετικά της στελέχη να αποχωρούν το ένα μετά το άλλο από την εγκληματική οργάνωση, όπως χαρακτηρίζεται πλέον μετά και την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Γιάννης Λαγός και ο Γιώργος Γερμενής τράβηξαν τον δικό τους δρόμο το 2019 μετά τις ευρωεκλογές, με τον πρώτο να ιδρύει το κόμμα «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση», ενώ παρελθόν αποτέλεσε και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Οι φήμες που υπήρχαν για καιρό περί κόντρας του Ηλία Κασιδιάρη με τον Νίκο Μιχαλολιάκο επιβεβαιώθηκαν τον περασμένο Μάιο όταν ο υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής αποχώρησε και αυτός, ανακοινώνοντας την ίδρυση του κόμματος «Έλληνες Για την Πατρίδα».

Μάλιστα, οι αποχωρήσεις αυτές συνοδεύτηκαν από δυνατές κόντρες για διάφορα θέματα με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι οποίες άλλες είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλες όχι.

Όπως εύκολα καταλαβαίνετε λοιπόν, το μεταξύ τους κλίμα ήταν εκρηκτικό και δεν είχαν καθόλου επαφές. Ούτε καν για την τήρηση κοινής γραμμής στο δικαστήριο...

Άρα λογικό είναι να έχει μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη συνύπαρξή τους στον ίδιο χώρο, όπως έγινε την Πέμπτη από τη στιγμή που άρχισαν να παραδίδονται μετά την απόφαση για τις αιτήσεις για αναστολή που είχαν καταθέσει.

Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ

Άπαντες, τόσο δηλαδή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, όσο και τα υπόλοιπα μέλη που δεν πήραν αναστολή στην ποινή τους βρέθηκαν και πέρασαν τη νύχτα στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Εκεί χωρίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες, προκειμένου να αποφευχθούν οι μεταξύ τους εντάσεις. Ακόμα και έτσι όμως, όπως αναφέρει το protothema.gr, το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ. Οι κουβέντες που έγιναν ήταν λιγοστές και οι επαφές ελάχιστες έως και ανύπαρκτες.

Το πρωτόκολλο που υπάρχει για ανάλογες περιπτώσεις, ακολουθήθηκε κανονικά, με το τυπικό φαγητό και τα απαραίτητα τηλεφωνήματα, ενώ η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία αλλά και οι σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια επισκέφτηκε τον πατέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ