«Φέρτε και του Λαγού τη δήλωση»: Ένταση στο δικαστήριο για την πρόταση της εισαγγελέως

Gazzetta team
«Φέρτε και του Λαγού τη δήλωση»: Ένταση στο δικαστήριο για την πρόταση της εισαγγελέως
Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο για τις δηλώσεις της πολιτικής αγωγής αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου για την αναστολή των ποινών στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

Οι δηλώσεις της πολιτικής αγωγής αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση για την αναστολή των ποινών στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, πλην του δολοφόνου του Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, προκάλεσαν ένταση στο δικαστήριο.

Χαρακτηριστικά, να θυμίσουμε, μετά την πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου, o δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, που είχε εκπροσωπήσει στη δίκη τους Αιγύπτιους ψαράδες, έκανε λόγο για «πρόταση όνειδος για την Εισαγγελία της χώρας». Και δεν ήταν ο μόνος, βέβαια, που εξέφρασε την οργή του για την πρόταση της κα. Οικονόμου να μη φυλακιστεί ουδείς εκ των καταδικασθέντων «μέχρι την εκδίκαση σε 2ο βαθμό της υπόθεσης».

«Έχουν δικαίωμα να μιλούν για την ποινή και για την αναστολή; Αυτά είναι πειθαρχικά αδικήματα στο ΔΣΑ, αλλά δεν αφορούν το δικαστήριο. Σας προσβάλει αυτό εσάς και την εισαγγελική αρχή. Στην κρίση σας», είπε ο συνήγορος του Ματθαιόπουλου και κατέθεσε στο δικαστήριο τις σχετικές δηλώσεις.

Για να απαντήσει η πολιτική αγωγή με το σχόλιο «φέρτε και του Λαγού τη δήλωση», προκαλώντας αναστάτωση.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, στις 10 το πρωί, οπότε θα συνεχιστεί η διαδικασία με τις δευτερολογίες των υπερασπιστών των κατηγορουμένων.