«Να αναρτήσεις την καταδίκη σου»: Πρωτοφανής απόφαση του Μονομελούς Βόλου για συκοφάντηση μέσω Facebook

Gazzetta team
«Να αναρτήσεις την καταδίκη σου»: Πρωτοφανής απόφαση του Μονομελούς Βόλου για συκοφάντηση μέσω Facebook
Πρωτοφανής και πρωτότυπη απόφαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για υπόθεση εξύβρισης κατ’ εξακολούθηση και συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω Facebook.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου προκάλεσε -θετική- εντύπωση χθες (16/10), καθώς πήρε μια πρωτοφανή και πρωτότυπη απόφαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το δικαστήριο επέβαλε σε 47χρονο Θεσσαλονικιό, που με τις πράξεις του πρόσβαλε την τιμή και την υπόληψη της 41χρονης Ουκρανής, πρώην συντρόφου του, που κατοικεί στον Βόλο, ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Το πρωτοφανές και πρωτότυπο, ωστόσο, δεν είναι, φυσικά, αυτό, αλλά ότι υποχρεώνει τον καταδικασθέντα να αναρτήσει την απόφαση καταδίκης στο προφίλ του στο Facebook, ώστε να αποκαταστήσει την αλλοδαπή γυναίκα, και να ενημερώσει συγγενείς και φίλους ότι καταδικάστηκε για τις συκοφαντικές και δυσφημιστικές ενέργειές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Και μάλιστα, αν δεν τηρηθεί η απόφαση του δικαστηρίου, τότε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου θα προχωρήσει σε άλλα μέτρα.

Ούτε μια συγγνώμη...

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών, για να απολογηθεί για τις πράξεις του, και να ζητήσει έστω «συγγνώμη».

Στο προφίλ του είχε αναρτήσει εξυβριστικές φράσεις για την πρώην σύντροφό του, βλάπτοντάς την ανεπανόρθωτα με τις συκοφαντίες και εξυβρίσεις.

Η παθούσα ενημέρωσε αναλυτικά το δικαστήριο για τις αναρτήσεις που είχαν γίνει. Σε όλη την ακροαματική διαδικασία βρισκόταν σε έντονη συναισθηματική φόρτιση ενθυμούμενη τις πράξεις και κατά διαστήματα ξεσπούσε σε δάκρυα.

«Έχει καταστρέψει τη ζωή μου», έλεγε.