Ένας κινητήρας ελικοπτέρου και χρυσά κινεζικά νομίσματα, από τα πιο ακριβά που έχουν πουλήσει Έλληνες μέσω eBay

Gazzetta team
Ένας κινητήρας ελικοπτέρου και χρυσά κινεζικά νομίσματα, από τα πιο ακριβά που έχουν πουλήσει Έλληνες μέσω eBay
Από τα πιο ακριβά αντικείμενα που έχουν πουλήσει μέχρι στιγμής Έλληνες μέσω eBay είναι ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης ελικοπτέρου Μπελ 212 και χρυσά κινεζικά νομίσματα του 1981.

Εντυπωσιακό είναι αν μη τι άλλο το γεγονός ότι από τα πιο ακριβά αντικείμενα που έχουν πουλήσει μέχρι στιγμής Έλληνες μέσω eBay είναι ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης ελικοπτέρου Μπελ 212 και χρυσά κινεζικά νομίσματα του 1981.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοφιλούς πλατφόρμας, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», η τιμή για τον κινητήρα «έπιασε» τις 21.500 δολάρια και για τα νομίσματα (σετ των τεσσάρων, με θέμα αρχαιολογικά ευρήματα της Εποχής του Χαλκού) τις 23.000 δολάρια!

Η λίστα, βέβαια, με τα πιο ακριβά αντικείμενα που έχουν πουληθεί ποτέ παγκοσμίως από το 1995 -χρονιά ίδρυσης του eBay- μέχρι σήμερα προκαλεί ίλιγγο, καθώς πωλούνται από σκάφη αξίας άνω των 150 εκατ. δολ. μέχρι πανάκριβα γεύματα με γνωστούς επιχειρηματίες.

Για παράδειγμα, ένα γεύμα με τον επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ προς όφελος του Glide Foundation πουλήθηκε στην τιμή των 4,5 εκατ. δολάρια!

Ένα CD η πρώτη πώληση Έλληνα μέσω eBay

Σύμφωνα με στοιχεία του eBay, το πρώτο αντικείμενο που πουλήθηκε μέσω της πλατφόρμας από Έλληνα κατευθύνθηκε στην αγορά των ΗΠΑ και ήταν το CD «Τhe Bridge» (1962) του Αμερικανού μουσικού της τζαζ Σόνι Ρόλινς. Ανάμεσα στη λίστα διακρίνονται ανδρικό τζιν γνωστής αμερικανικής εταιρείας, που πωλήθηκε σε τιμή μόλις 5 δολαρίων, αλλά και 45 ελληνικά κέρματα του ευρώ, τα οποία χρονολογούνται το 2002 και πουλήθηκαν στις ΗΠΑ στα 32 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ αποτελούν την πρώτη χώρα προορισμού των προϊόντων που θέτουν προς πώληση Έλληνες, ενώ έπονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιταλία, η Ρωσία και η Ισπανία.

Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες χώρες του νέου δικτύου χωρών HiPo (High Potential Global Emerging Markets) της eBay, οι οποίες καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό πωλήσεων μέσω της πλατφόρμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ