Αυτό είναι το όριο κρουσμάτων κορονοϊού για την καθολική χρήση μάσκας και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης (vid)

Gazzetta team
Αυτό είναι το όριο κρουσμάτων κορονοϊού για την καθολική χρήση μάσκας και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης (vid)
Κυβερνητικές πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικές, τονίζοντας πως η κατάσταση, κυρίως στην Αθήνα, δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί σε ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά, παράλληλα, όμως, έχει τεθεί το όριο, που αν ξεπεραστεί, τότε θα παρθεί η απόφαση για καθολική χρήση μάσκας και «λουκέτο» στα μαγαζιά.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 306 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τα 165 να εντοπίζονται στην Αττική, η οποία και παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής, αν όχι συναγερμού. Σήμερα, δε, και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, πέρα από το γεγονός ότι πέντε ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19, οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 100, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής, λοιπόν, ανησυχεί την κυβέρνηση και για αυτό είναι προετοιμασμένη να πάρει πρόσθετα μέτρα στην περίπτωση που η πιο πολυπληθής περιοχή της χώρας μπει στο κόκκινο ή στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη.

Στο τραπέζι υπάρχουν τα γνωστά μέτρα, της υποχρεωτικής και καθολικής χρήσης της μάσκας παντού, δηλαδή και σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, ενώ είναι βέβαιο και το «λουκέτο», και όχι απλά μειωμένο ωράριο, στα μαγαζιά εστίασης (εστιατόρια, μπαρ κτλ.), που... ούτε να το σκέφτονται δεν θέλουν αμφότερες οι πλευρές: Τόσο η κυβέρνηση όσο, φυσικά -και κυρίως- οι ιδιοκτήτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, για να φτάσουμε εκεί, θα πρέπει, περίπου, τα κρούσματα να διπλασιαστούν. Να ξεπεράσουν, δηλαδή, καθημερινά τα 700 ή 800. Οι ίδιες πηγές λένε, εξάλλου, πως η σημερινή εικόνα είναι μια εικόνα σταθεροποίησης και αν μείνουμε σε αυτά τα επίπεδα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ αποκλείουν το ενδεχόμενο να κλείνουν τα μαγαζιά στις 10 το βράδυ. Ήταν ένα σενάριο, θυμίζουμε, που «έπαιξε» τις προηγούμενες μέρες.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: